Er namen vijf politiemensen en twee controleurs van de RSZ aan de actie deel. Samen controleerden ze een pitazaak, twee pizzeria's, een nachtwinkel en twee dagwinkels. In de pitazaak werden sociaal-rechterlijke inbreuken vastgesteld zoals het niet betalen van sociale bijdragen, inbreuken op de werkloosheidsuitkering en het studentencontract.

"Daar werden boetes voor uitgeschreven", bevestigt politiewoordvoerder Thoma Detavernier. "De zaak was tijdens de coronacrisis open gebleven om afhaalmaaltijden te voorzien. Op het naleven van de coronamaatregelen werd er woensdag niet gecontroleerd. De pitazaak werd verzegeld op bevel van de magistraat. De zaakvoerder moet zich eerst volledig in regel stellen vooraleer de zaak terug open kan."

Bij controle van een voertuig in de buurt van een handelszaak werd ook nog eens zwartwerk vastgesteld.

(Annelies Nollet)

Er namen vijf politiemensen en twee controleurs van de RSZ aan de actie deel. Samen controleerden ze een pitazaak, twee pizzeria's, een nachtwinkel en twee dagwinkels. In de pitazaak werden sociaal-rechterlijke inbreuken vastgesteld zoals het niet betalen van sociale bijdragen, inbreuken op de werkloosheidsuitkering en het studentencontract. "Daar werden boetes voor uitgeschreven", bevestigt politiewoordvoerder Thoma Detavernier. "De zaak was tijdens de coronacrisis open gebleven om afhaalmaaltijden te voorzien. Op het naleven van de coronamaatregelen werd er woensdag niet gecontroleerd. De pitazaak werd verzegeld op bevel van de magistraat. De zaakvoerder moet zich eerst volledig in regel stellen vooraleer de zaak terug open kan."Bij controle van een voertuig in de buurt van een handelszaak werd ook nog eens zwartwerk vastgesteld.(Annelies Nollet)