Kortrijkse politie neemt afscheid van oud gebouw met lijkwagen

Maandag verhuisde de Kortrijkse politiezone VLAS (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) naar een nieuwbouw in de Minister de Taeyelaan. Dinsdagavond namen een dertigtal agenten en andere betrokkenen afscheid van het oude gebouw in het centrum door een symbolische steen in een lijkwagen te laden.

© AN

De hele ceremonie duurde maar een tiental minuten en werd vooraf gegaan door een speech van Dirk Huysentruyt. Hij benadrukte dat veel politiemedewerkers met een dubbel gevoel zitten. “Hoewel het gebouw nu aan het einde van zijn Latijn is heeft het vele jaren goed dienst gedaan. Moest het kunnen praten, het zou waarschijnlijk rode oren krijgen”, voegde hij er nog lachend aan toe.

Kortrijkse politie neemt afscheid van oud gebouw met lijkwagen
© AN

Daarna werd de vlag voor het oude gebouw nog een laatste keer naar beneden gelaten onder muzikale begeleiding. Een tiental agenten vormden een erehaag. Een grote steen die in de trappen van het gebouw ingemetseld was werd in een rouwwagen geladen waarop luid applaus van de aanwezigen volgde.

Op de steen staat het opschrift “Eerste steenlegging 23/12/1963”. Eens het nieuwe gebouw volledig afgewerkt is zal de steen daar een goed zichtbare plaats krijgen. “Dat zal wellicht binnen een aantal maanden zijn”, besluit Dirk.

(AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.