Vanaf maandag mogen we onze bubbel uitbreiden naar tien mensen. Maar afgelopen weekend mochten dat er nog maar vier zijn. Iets wat sommige Kortrijkzanen even uit het oog verloren. "We kregen heel wat meldingen binnen afgelopen weekend", bevestigt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. "Vier daarvan brachten onze agenten naar een feestje. Dat werd uiteraard meteen stil gelegd. Alle aanwezigen kregen ook telkens een boete. We doen niet meer aan waarschuwingen."

Het gaat over drie feestjes in Kortrijk, en een in Aalbeke. Agenten moesten er telkens in de vroege uurtjes tussen komen. "Mensen verraden zichzelf meestal omdat ze voor geluidsoverlast zorgen", aldus de woordvoerder. "Buren die proberen te slapen bellen de politie dan op. Agenten stellen dan ter plaatse vast dat het om een samenscholing van meer dan vier mensen of gezinnen gaat."

Hoeveel mensen er op de feestjes precies aanwezig waren wil de politie niet kwijt. "Maar dat gaat telkens over groepen van meer dan tien mensen. Er bestaat dus geen twijfel over hun schuld. Onze agenten gaven dan ook telkens elke aanwezige een boete van 250 euro."

Wellicht waren er nog heel wat meer feestjes aan de gang. Zo belde een buurtbewoner in de Bozestraat in Heule zaterdagnacht rond 01.00 uur de politie op omdat er tientallen mensen aan het feesten bleken in de buurt. Maar tegen dat de agenten ter plaatse kamen, waren die verdwenen.

(Annelies Nollet)

Vanaf maandag mogen we onze bubbel uitbreiden naar tien mensen. Maar afgelopen weekend mochten dat er nog maar vier zijn. Iets wat sommige Kortrijkzanen even uit het oog verloren. "We kregen heel wat meldingen binnen afgelopen weekend", bevestigt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. "Vier daarvan brachten onze agenten naar een feestje. Dat werd uiteraard meteen stil gelegd. Alle aanwezigen kregen ook telkens een boete. We doen niet meer aan waarschuwingen."Het gaat over drie feestjes in Kortrijk, en een in Aalbeke. Agenten moesten er telkens in de vroege uurtjes tussen komen. "Mensen verraden zichzelf meestal omdat ze voor geluidsoverlast zorgen", aldus de woordvoerder. "Buren die proberen te slapen bellen de politie dan op. Agenten stellen dan ter plaatse vast dat het om een samenscholing van meer dan vier mensen of gezinnen gaat."Hoeveel mensen er op de feestjes precies aanwezig waren wil de politie niet kwijt. "Maar dat gaat telkens over groepen van meer dan tien mensen. Er bestaat dus geen twijfel over hun schuld. Onze agenten gaven dan ook telkens elke aanwezige een boete van 250 euro."Wellicht waren er nog heel wat meer feestjes aan de gang. Zo belde een buurtbewoner in de Bozestraat in Heule zaterdagnacht rond 01.00 uur de politie op omdat er tientallen mensen aan het feesten bleken in de buurt. Maar tegen dat de agenten ter plaatse kamen, waren die verdwenen.(Annelies Nollet)