Kortrijkse politie moet tussenkomen op lockdownfeestjes

© AN
Redactie KW

Exacte cijfers wil politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) niet kwijt. “Maar het gaat wel degelijk om verschillende inbreuken”, aldus woordvoerder Thomas Detavernier. “Eens we die vast stellen wordt er onmiddellijk geverbaliseerd.

Sommige inwoners van Kuurne, Lendelede en Kortrijk hebben de boodschap blijkbaar nog altijd niet begrepen. Zonder exacte cijfers te willen noemen, geeft de zone mee dat er dit weekend opnieuw verschillende inbreuken werden vastgesteld op de coronamaatregelen. “Dat gaat over meerdere personen die niet onder hetzelfde dak wonen, maar toch afspreken voor een feestje in een woning of appartement“, weet de woordvoerder. “Maar ook over meerdere personen in een voertuig die niet onder hetzelfde dak wonen en een niet-essentiële verplaatsing doen.”

Al staat iedereen die betrapt wordt op een niet-essentiële verplaatsing meteen met een excuus klaar. “Zo zijn er mensen die iets willen gaan halen of kopen dat niet essentieel is zoals alcohol of tabak. Of ze zijn te ver van huis om dat te doen. Nog anderen rijden gewoon rond omdat ze een babbel willen doen met iemand.” En ook buitenshuis werden verschillende mensen betrapt op een afspraak met meer dan een persoon waarmee ze niet onder hetzelfde dak wonen.

“Weet dat PZ Vlas in Kortrijk, Kuurne en Lendelede van ‘s morgens tot ‘s nachts met extra politiemensen controleert op samenscholingen en niet-essentiële verplaatsingen tijdens de coronacrisis”, besluit de woordvoerder; “Mensen die betrapt worden op een overtreding worden zonder uitzondering beboet.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.