https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kortrijkse politie legt twee lockdownfeestjes stil en deelt tientallen coronaboetes uit

De winkelstraat in het centrum werd op zaterdagnamiddag even afgesloten.© AN
De winkelstraat in het centrum werd op zaterdagnamiddag even afgesloten.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Kortrijkse politie moest afgelopen weekend tientallen coronaboetes uitdelen. Een twintigtal daarvan waren voor de aanwezigen van twee lockdownfeestjes. Er kregen ook vijftien mensen een boete voor het negeren van de nachtklok.

Het mooie weer van afgelopen weekend lokte heel wat Kortrijkzanen uit hun kot. Vooral in het centrum en langs de Leie verzamelden een hoop mensen voor een fijne namiddag in de zon. Omdat het mooie weer aangekondigd werd, was ook politiezone Vlas daarop voorzien. Zij zetten extra agenten in.

Veel waarschuwingen

“Onze mensen hebben veel waarschuwingen uitgedeeld”, weet politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “We spraken vooral mensen aan die hun mondmasker niet, of niet correct droegen, die niet voldoende afstand hielden, of die met een te grote groep (meer dan vier mensen red.) op stap waren.”

“Het was zeker niet onze bedoeling om zo veel mogelijk boetes uit te delen”, benadrukt hij. “Maar de grote drukte in de stad zorgde toch voor verschillende meldingen van samenscholingen. Het ging dan vooral over groepjes jongeren.”

Twee feestjes

Maar wie niet horen wil, moet voelen. De politie deelde dan ook enkele tientallen coronaboetes uit op zaterdag en zondag. Exacte cijfers willen ze niet kwijt. “Maar we hebben twee lockdownfeestjes moeten stil leggen”, vervolgt de woordvoerder.

“Het eerste in de Elfde-Julielaan in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.30 uur. Daar waren tien personen aanwezig. Zij kregen allemaal een boete. Op zondag rond 17.00 uur troffen we in een appartement in het centrum van de stad nog een feestje aan. Daar werden negen mensen beboet. Tot slot betrapten we ook vijftien mensen op straat na middernacht.”

F.C. De Kampioenen

Gelukkig vonden de meeste Kortrijkzanen een tijdverdrijf waar geen geldboetes aan vast hangen. Zo volgden duizenden van hen al de F.C. De Kampioenen-zoektocht. Het winkel- en wandelcentrum in de Kortrijkse binnenstad werd zaterdag even afgesloten. Om 15.30 uur was er code rood.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.