Kortrijkse ontmoetingscentra kunnen eindelijk weer open: evenementenkalender loopt al snel vol

Schepen Stephanie Demeyer (Team Burgemeester) in het vernieuwde PC in Rollegem. © gf
Olaf Verhaeghe

Voor de ontmoetingscentra in Kortrijk en deelgemeenten breken er eindelijk betere tijden aan. Tussen oktober 2020 en juni dit jaar bleven de deuren voor verenigingen, vrijwilligers en gebruikers genadeloos dicht, maar sinds 1 juli kunnen er opnieuw activiteiten worden georganiseerd. De kalender voor de zomer loopt intussen stilaan vol.

Sinds 1 juli kunnen er opnieuw activiteiten plaatsvinden in de verschillende ontmoetingscentra in Kortrijk en deelgemeenten. Goed nieuws uiteraard, na een maandenlange sluiting door de coronamaatregelen. “Dit komt geen dag te vroeg”, zegt schepen van Ontmoetingscentra en Deelgemeenten Stephanie Demeyer (Team Burgemeester). “Eindelijk kunnen vrijwilligers en medewerkers opnieuw aan organiseren denken. Van comedy tot optredens, van filmavonden tot vergaderingen met je vereniging: het kan weer.”

Van de gedwongen sluiting maakten de vrijwilligers van de Rollegemse OC-raad gebruik om het Parochiaal Centrum een opfrisbeurt te geven. Zo werd er onder meer een nieuwe toog geïnstalleerd, kwam er een kastenwand en werd de vloer onder handen genomen. De hele zaal kreeg ook een grondige schilderbeurt. “We hebben niet stilgezeten”, zegt Mickel Schepens, vrijwilliger bij de OC–raad. “Dankzij al helpende handen kunnen we hier nu nog een betere service bieden aan de Rollegemse verenigingen.”

Zomerkalender vult zich

In de verschillende ontmoetingscentra worden intussen veelvuldig plannen gemaakt voor activiteiten. De zomerkalender loopt vlot vol met onder meer Zomer in Marke, de Midzomer Comedy Night in Aalbeke, Kunst in Marke en Feest in het Park. Maar ook Grasperitief in Bissegem en de verschillende buitenconcerten in Rollegem. Alle informatie vind je terug via www.kortrijk.be/ontmoetingscentra.

Uiteraard moeten de coronaregels nog altijd gerespecteerd worden, zoals afstand houden, ventilatie, het meten van de CO2 en een beperking op het aantal deelnemers binnen. Via www.coronagids.be vinden verenigingen alle mogelijke richtlijnen vlot terug.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier