Kortrijkse ober Sebastien Maes waagt zijn kans in Belgium’s Got Talent

Annelies Nollet

Sebastien Maes, de ober van Brasserie St. Medard op het Deken Zegerplein in Kortrijk, trekt binnen twee weken naar de voorrondes van Belgium’s Got Talent. Hij hoopt er zijn stunt, het wereldrecord glazen dragen op één hand verbreken, nog eens over te doen.

Sebastien Maes, de ober van Brasserie St. Medard op het Deken Zegerplein in Kortrijk, vestigde eind november al het wereldrecord glazen dragen op één hand. Daarvoor had hij twee pogingen nodig en hield hij 40 glazen in evenwicht.

Die stunt wil hij nu nog eens overdoen voor gans televisiekijkend Vlaanderen. Binnen een tweetal weken trekt hij immers naar de gebouwen van VTM in de Medialaan voor de voorrondes van de populaire talentenjacht Belgium’s Got Talent.

Twee rondes, 50 glazen

“Ik hoop toch op zijn minst twee rondes mee te gaan eens ik door de preselecties geraak”, aldus Sebastien. “Ik zal er natuurlijk wat meer showgehalte aan moeten geven. Maar als ik erin slaag om opnieuw 40 glazen te dragen, zie ik niet in waarom ik niet zou kunnen doorgaan. Eigenlijk hoop ik zelfs mijn record te verbeteren tot 45 of 50 glazen.”

Verder dan de tweede ronde ziet de ober zichzelf niet geraken. “Ik kan niet blijven stapelen”, lacht hij. “Maar erg vind ik dat niet. Ik doe dit tenslotte niet voor mezelf maar voor alle noodlijdende horecazaken in ons land die nog steeds geen perspectief hebben. Hén wil ik onder de aandacht brengen.”

Sebastien Maes komt uit de horecafamilie van Rudy Maes, eigenaar van de Cortina, Passim’s en Klokhof. Zijn vader is Stéphane Maes, eigenaar van de Ripasso op de Pottelberg in Kortrijk. “Omdat ik iets anders wilde doen dan stil zitten in deze moeilijke tijden, ben ik beginnen oefenen voor de recordpoging. Zo kan ik alle zaken die gesloten zijn, een hart onder de riem steken”, besluit hij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.