Kortrijkse ober Sebastien Maes verovert dan toch wereldrecord: 40 glazen dragen op één hand

Sebastien Maes, de ober van Brasserie St. Medard op het Deken Zegerplein in Kortrijk, is er dan toch in geslaagd om het wereldrecord glazen dragen op één hand te verbreken. Afgelopen woensdag balanceerde hij 40 glazen op zijn rechterhand. Dat is er eentje meer dan het vorige wereldrecord.

Sebastien Maes balanceerde 40 glazen op zijn rechterhand. © AN

Vorige week waagde Sebastien zich in aanwezigheid van de pers ook al aan een gooi naar het wereldrecord glazen dragen op één hand. Maar met nog vijf glazen te gaan, stortte zijn toren naar beneden. Daarmee vestigde hij al een Belgisch record. Een mooie prestatie, maar Sebastien weigerde om de handdoek in de ring te gooien. Omdat er verder geen geschikte glazen te vinden waren, moest Sebastien zijn pogingen op dat moment wel staken. Niet alle glazen laten zich immers zomaar stapelen.

Elke dag getraind

Maar na een week intensieve training slaagde hij uiteindelijk toch in zijn opzet. “Ik ben zielsgelukkig. Ik tril over mijn hele lichaam en voel de enorme adrenalinekick van dit succes. Voor dit moment heb ik de laatste week elke dag getraind en dat sinds de laatste recordpoging op 18 november. Vandaag op 25 november is het in brasserie St. Medard gelukt. Dat is echt een opsteker voor mij. Rest mij mijn getuigen Bert Verthé, Dominique Gryspeerdt en Andy Vermaut te bedanken voor hun hulp en aanwezigheid. Ook mijn vader en broer wens ik te bedanken voor hun steun en hun vertrouwen in mij. Blij dat dit is gelukt”, vertelt hij emotioneel.

Guinness Book of Records?

Sebastien hoopt dat de video’s die gemaakt werden van het gebeuren voldoende zijn om een plekje te veroveren in het Guinness Book of Records. Hij had exact zeven minuten en zestien seconden nodig voor zijn poging. Het vorige wereldrecord glazen dragen op één hand stond op naam van Reymond Adina, die met maar liefst 39 glazen op één hand rondliep.

Toch is voor Sebastien niet enkel het record belangrijk. “Ik ben hiermee begonnen om de horecasector, die het op dit moment heel moeilijk heeft, in de kijker te zetten”, benadrukt hij. “Zij verdienen absoluut een hart onder de riem en ik hoop dat ik dat bij deze heb kunnen waarmaken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.