Kortrijkse Noor Beldjoudi wil schitteren voor overleden papa tijdens Miss West-Vlaanderen

© gf
Redactie KW

In september dingt Noor Beldjoudi (20) mee voor het kroontje van Miss West-Vlaanderen met als uiteindelijk doel om te strijden voor de titel Miss België in het voorjaar van 2021. “Het is niet alleen een deelname als eer voor mijn overleden papa maar ook om te tonen aan alle gepeste meisjes dat je moet doorzetten in je leven”, weet de kandidate ons te vertellen tijdens een diepte interview.

De Kortrijkse Noor Beldjoudi volgt haar derde jaar orthopedagogie aan de hogeschool en wordt geruggesteund door haar familie en vriend Melvin in de strijd naar het gouden kroontje. “Mijn vriend staat als een blok achter mij. Hij steunt mij keihard in de verkiezingen ook al heeft hij het soms wat moeilijker met mijn deelname” zegt Noor.

“De bikini defilé en foto’s vindt hij wat moeilijker om te plaatsen maar dat vind ik normaal. Hij moet zijn vriendin namelijk afstaan aan duizenden andere ogen. Zolang hij mij maar open ziet bloeien en mij gelukkig ziet”.

Het is voor Noor de eerste keer dat ze deelneemt aan een verkiezing al lijkt het wel een kinderdroom die werkelijkheid wordt.

“Ik ben zes jaar lang gepest geweest met mijn krullen en lange benen. Ik ben toen echt door een moeilijke periode gegaan maar nu zijn dit net mijn troeven voor mijn deelname. Zolang je in jezelf gelooft en je niets aantrekt van andermans commentaar of opmerkingen kun je bereiken wat je zelf wilt in je leven” besluit Noor.

Papa’s prinses

Noor was de kleine prinses van haar papa Yazid Beldjoudi (67) die vier weken geleden ongelukkig ten val kwam en overleed.

Noor kan enorm genieten van al het moois in Kortrijk. (foto TV)
Noor kan enorm genieten van al het moois in Kortrijk. (foto TV)

“Mijn papa was dol op de mensen hier in België en zette zich in voor de maatschappij. Hij was een lieve en attente man met zijn hart op de juiste plaats. Hij heeft mijn galajurk gekozen en goedgekeurd. Dus ik ga er ook in schitteren op Missendag” vertelt een duidelijk geëmotioneerde Noor ons. “Ik wou wel dat hij erbij kon zijn op mijn speciaal moment. Maar ik weet zeker dat hij van boven meekijkt en dat zijn kleine prinses alles gaat geven om aan de top te komen”

Ik hoop te kunnen schitteren als een prinses zodat mijn papa trots op mij kan zijn

Samen met de andere kandidaten mag Noor proberen die droom waar te maken maar slechts één persoon mag doorgaan naar de grote finale van Miss België.

“Ik dacht eigenlijk dat de meisjes een stuk competitiever gingen zijn maar dat is zeker het geval niet. Ze zijn allemaal zo lief en behulpzaam en wanneer we vragen hebben, kunnen we altijd bij elkaar terecht.”

De motivatie van Noor is dan ook enorm en ze kijkt reikhalzend uit naar de grote dag. “Door de verkiezingen heb ik meer zelfvertrouwen gekregen als individu en dat maakt me toch een stuk sterker”.

Talenknobbel

Als miss moet je uiteraard ook van vele markten thuis zijn. “Mijn talenkennis is uitstekend. Van thuis uit kreeg ik een goede basis Nederlands en Frans mee. Ook Engels kan ik heel goed. Daarnaast leer ik graag andere talen bij. Ik ben heel communicatief ingesteld en hoop uiteraard dat dit ook een voordeel is voor mij. Daarnaast zit ik graag op sociale media en poseer ik graag voor de camera”, verduidelijkt Noor. “Het wordt een echte uitdaging maar ik kijk er heel hard naar uit om me te verdiepen in deze wondere wereld.”

Noor hoopt in de voetsporen van Céline van Ouytsel te kunnen treden. “Zij is een hele knappe miss en heeft onlangs haar master in de rechten behaald. Daarnaast heeft ze ook een prachtig karakter en dat intrigeert mij”, besluit Noor. (TV)

Wie wil stemmen op Noor kan dat via de officiële website www.missbelgium.be (MWV11)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier