Kortrijkse kiosk wordt kantoor voor jonge woordkunstenaars

© JVGK
Redactie KW

Nog tot en met maart 2020 zwaait de Kiosk op de Grote Markt in Kortrijk haar deuren open als het Memento Lab in teken van het Memento Woordfestival. De Kiosk wordt voor het Woordfestival ingericht voor de woordkunstenaars.

De Kiosk wordt een residentieplaats waar jonge, rijzende woordkunstenaars van het project Letterzetter, de mogelijkheid hebben om aan hun ‘literaire interventies’ te werken. De jonge talenten kunnen andere woordkunstenaars uitnodigen en met hun creatieve brein creaties maken rond het festivalthema Echo. Het thema staat centraal voor de meerstemmigheid van de stad Kortrijk. Traditiegetrouw is de Letterzetter van Kortrijk gastvrouw/-heer van het festival. Tot juni 2021 is dat schrijfster Anneleen Van Offel . Als Letterzetter brengt zij woordkunst in de stad en vormt jonge kunstenaars om tot creatieve ondernemers. Woord wordt dus het hele jaar door merkbaar.

Kortrijkse kiosk wordt kantoor voor jonge woordkunstenaars
© JVGK

De Kiosk wordt voor het Woordfestival ingericht voor de woordkunstenaars. Elien en Tom van de Beste Kamer verzorgden de inrichting voor het Memento Lab. De Beste Kamer heeft een voorliefde voor duurzaam en innovatief design. In hun collectie maken Elien en Tom ook graag plaats voor jong creatief talent. Het Memento Lab werd trendy en huiselijk ingericht, zodat de woordkunstenaars in een comfortabele omgeving kunnen werken. De vijfde editie van het woordfestival vindt plaats van 20 tot en met 22 maart 2020 met Muziekcentrum Track, Boekenhuis Theoria, De Kreun en CVO Miras als vuurtorens. Memento werkt voor het eerst samen met de Vlaamse Schrijfdag en het Nederlandse festival Tilt in Tilburg.

(PVH/foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier