Kortrijkse kerstverlichting blijft hangen tot Valentijn: “Past perfect in de sfeer”

Kerstverlichtjes zijn dit jaar populairder dan ooit. Om de donkere crisisdagen wat te verlichten hingen veel Kortrijkzanen ze een stuk vroeger op dan anders. En nu Kerstmis voorbij is, laten ze ze ook nog wat langer hangen. Een goed idee volgens het stadsbestuur, dat besloot de openbare kerstverlichting te laten hangen tot halfweg februari.

De ondertussen gekende lichtgevende mannetjes blijven nog even rond hangen aan de verlaagde Leieboorden.© AN
De ondertussen gekende lichtgevende mannetjes blijven nog even rond hangen aan de verlaagde Leieboorden.© AN

De kerstverlichting in de Kortrijkse straten komt normaal gezien halfweg januari al naar beneden. De lichtjes hangen er dus ongeveer anderhalve maand, vanaf eind november tot midden januari.

“Maar Valentijn bracht ons op ideeën”, aldus schepen van Economie Arne Vandendriessche. “Die 1,3 miljoen lichtjes passen perfect in de sfeer van de meest romantische dag van het jaar. Dus uit pure liefde voor de stad blijven alle lichtjes in Kortrijk nog branden tot en met het weekend van 14 februari, Valentijn.”

Kerstbomen wel weg

“De verlichting zal dus een maand langer hangen. Voor een minimale extra kost houden we nog een dikke maand langer dat warme eindejaarsgevoel vast. Uiteraard blijven enkel de lichtjes branden en halen we wel alle andere kerstzaken weg zoals kerstbomen en de wintertuin.”

“Op zaterdag 13 januari breien we er een slotakkoord waarbij liefdesliedjes door de boxen zullen knallen in het winkelwandelgebied. Er zal die dag ook een fotowedstrijd worden georganiseerd waarbij Kortrijk cadeaubons te winnen vallen voor een totaalbedrag van 1.500 euro”, besluit Vandendriessche enthousiast.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.