Kortrijkse gemeenteraadsvoorzitter Tiene Castelein bevalt van Mira, een klein mirakel

Tiene en Tijl met kleine baby Mira. © ED
Annelies Nollet

Tiene Castelein (40), voorzitter van de Kortrijkse gemeenteraad, is zondagnamiddag bevallen van een prachtige dochter. “We hebben haar Mira genoemd. Omdat ze, na alles wat we hebben meegemaakt, écht ons kleine mirakel is”, vertelt de kersverse mama.

“Ik ben superblij en heel erg moe”, aldus een dolgelukkige Tiene Castelein. Zij en haar partner Tijl Delrue mochten zondagnamiddag om 17.30 uur hun eerste dochter verwelkomen. Het meisje heet Mira. Naar de bange momenten die aan het mirakel van haar geboorte vooraf gingen. Ze heeft tien vingers, tien tenen, is 51 centimeter groot en weegt 3.62 kilogram. “Zondag trokken we rond 13 uur naar AZ Groeninge in Kortrijk”, aldus Tiene. “Enkele uren later was Mira er al. De bevalling ging heel vlot. Ik werd super begeleid en het was eigenlijk bijna gezellig in de verloskamer met de vroedvrouw. (lacht)”

Het was lang niet altijd zeker dat Mira zo een perfecte baby zou zijn. Haast gelijktijdig met de start van haar zwangerschap werd bij Tiene borstkanker vast gesteld. Omwille van de baby koos ze ervoor geen behandeling met bestralingen te ondergaan. “Maar daar staan we op dit moment helemaal niet bij stil”, aldus Tiene. “We willen gewoon genieten van dit prachtige moment.”

Vooral genieten

Tiene vertrekt morgen (woensdag) al naar huis, waar ze nog kan genieten van 11 weken zwangerschapsverlof. Daarna gaat ze terug aan de slag als gemeenteraadsvoorzitter en bij haar eigen advocatenkantoor ‘Bonus Advocaten’ in de Stationsstraat. “Ik moet toegeven dat ik wel nieuwsgierig was naar wat er gisteren (maandagavond) besproken werd op de gemeenteraad. Maar omdat er nog heel wat bezoek langs kwam op onze kamer heb ik niet echt kunnen volgen”, geeft Tiene lachend toe. “Ik heb wel een berichtje gestuurd naar een collega en die wist mij te vertellen dat alles goed verlopen was.”

“Tijl en ik willen nu vooral de tijd nemen om onze dochter te leren kennen”, vervolgt ze. “We willen zo veel mogelijk genieten en bewust met haar bezig zijn. Ze verandert elke dag, en daar wil ik niks van missen.” Tiene heeft al een zoon, Gust (8) uit een eerdere relatie. “Hij was de eerste die Mira in zijn armen mocht nemen na haar geboorte. Je zag dat zijn hart overliep van liefde”, besluit zijn trotse mama.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.