Kortrijkse G-zwemmers houden jaarlijks tornooi voor het eerst in nieuw zwembad

© AN
Redactie KW

De beste G-zwemmers van België namen het onlangs tegen elkaar op in het nieuwe Kortrijkse zwembad. De Belgian Organisation for Adapted Swimming (BOAS) organiseerde er in samenwerking met vier Howest-studenten hun jaarlijkse tornooi. Er kwamen een zestigtal deelnemers aan de start met verschillende mentale en fysieke beperkingen.

Er werden dertien verschillende programma’s gezwommen. Vooral bij de 50 meter vrije slag, de 50 meter schoolslag en de 100 meter vrije slag was er heel wat concurrentie. De kandidaten werden binnen elke categorie ook nog eens ingedeeld op mogelijkheden en leeftijd. De jongste zwemmertjes waren amper een jaar of 10. De deelnemers streden louter voor de eer en een medaille.

Het nieuwe zwembad kwam er dus precies op tijd. Nu konden de toeschouwers zelfs terecht op de tribunes

Het is traditie dat elke G-zwemclub een jaarlijks tornooi organiseert, op die manier vormen alle tornooien samen de Belgische competitie. De afgelopen jaren organiseerde BOAS hun wedstrijd in het Magdalenabad. “Maar dat werd op de duur nogal krap”, vertelt Marieke Verraes (39), de coördinator van de club. “Het nieuwe zwembad kwam er dus precies op tijd. Nu konden de toeschouwers zelfs terecht op de tribunes.”

Een live DJ, vipruimte, optreden van de synchroonzwemmers van Olumpia en een prijsuitreiking door twee bekende atleten Jasper Aerents en Stefaan Maene zorgden voor de nodige sfeer. En dat ontging ook de andere bezoekers van het zwembad, dat gewoon open bleef niet. De G-zwemmers hadden dus wat meer supporters dan andere jaren.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier