Kortrijkse daklozenopvang zoekt extra vrijwilligers voor wintermaanden

Met de eerste winterprik en ijskoude nachten in het verschiet, zoekt de nachtopvang voor thuis- en daklozen nog heel wat vrijwilligers. Volgende week donderdag organiseert de opvang daarom een informatiesessie voor geïnteresseerden.

© BELGA

Al elf jaar is de nachtopvang een plaats waar thuis- en daklozen in Kortrijk terecht kunnen voor een bed en warme babbel. “Tussen september en juni worden zij elke avond warm onthaald door vrijwilligers en medewerkers. Ze vinden er een bed, een broodmaaltijd, een douche en een goed gesprek”, legt Lio Kaeblen van CAW Zuid-West-Vlaanderen uit. “Medewerkers zijn aanwezig om met wie wil een traject te starten om opnieuw aansluiting te vinden met de maatschappij.”

Vrijwilligers zijn volgens CAW onmisbaar in de nachtopvang. Ze eten mee met de bezoekers, spelen een gezelschapsspel of doen een goeie babbel. “Ze zorgen bovendien voor een nieuw gezicht aan tafel en een nieuwe connectie met de samenleving”, aldus Lio. ‘s Nacht blijven vrijwilligers per twee slapen en is er iemand van het personeel oproepbaar via de telefoon.

Warm hart

Met de koude wintermaanden voor de deur draait de nachtopvang opnieuw op volle toeren. “Daarvoor zijn we steeds op zoek naar vrijwilligers die graag een nachtje komen luisteren en slapen in de nachtopvang. Geef je om mensen, heb je een warm hart en sta je open voor boeiende verhalen? Heb je een dosis gezond verstand en interesse in de leefwereld van de dak- en thuislozen? Dan ben jij de man of vrouw die we zoeken!”, besluit Lio.

Op donderdag 29 november organiseren we twee infosessies voor geïnteresseerden. Om 15 en om 18 uur is iedereen welkom in Tuighuisstraat 40, Kortrijk, om kennis te maken met de werking en de medewerkers. Meer informatie en inschrijven kan bij nachtopvang@cawzuidwestvlaanderen.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.