Kortrijkse basisschool volledig dicht tot 23 september

© belga
Redactie KW

Het is balen voor de mensen van Mijn Oogappel in Kortrijk. Een week na de eerste schooldag moet de school met 65 leerlingen al sluiten omwille van een besmetting met Covid-19. Er is wel afstandsonderwijs.

Een personeelslid van Mijn Oogappel in het centrum van Kortrijk testte op dinsdag positief op Covid-19. Dit bevestigt directeur Nele Boelens. “Men heeft gekeken met wie deze persoon in contact gekomen is. Deze mensen hebben een verhoogd risico en moeten ook in quarantaine.”

“Als je langer dan één kwartier, zelfs mét mondmasker aan, in contact was met elkaar, loop je al een verhoogd risico. In een kleine school heeft iedereen ook meer contact met elkaar. Er zouden te veel mensen in quarantaine moeten gaan, waardoor er te weinig personeel over was om de school open te kunnen houden.”

In samenspraak met het CLB, de crisiscel van Kortrijk, de preventieadviseur en de arbeidsgeneesheer werd besloten om de school tot 23 september te sluiten. “Alle personeelsleden zullen zich laten testen. We raden het ook aan aan de 65 kinderen die onze twee scholen samen tellen. De ouders die dinsdagavond allemaal opgebeld werden, reageerden zeer begripvol en waren tevreden met deze aanpak.”

“De leerlingen krijgen momenteel onderwijs van op afstand. Dat kan digitaal maar voor sommige kinderen die geen toegang tot een computer hebben gebeurt dit met bundeltjes.”

Mijn Oogappel bestaat uit een basisschool in methodeonderwijs en een lagere school voor buitengewoon onderwijs en valt onder de Scholen met de Bijbel.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier