"Als school willen we inzetten op groen op de speelplaats. Maar dat kost centen en je hebt er ook vergunningen voor nodig, dus dat is niet zo eenvoudig als we zouden willen. Na de vernieuwing van het kleuterspeelplein vorig jaar was het de voorbije maanden hard zwoegen om de groenzone aan te pakken", vertelt directrice Barbara Tesch. "Veel kinderen wonen in een klein appartement zonder buitenruimte en ook onze school bevindt zich in het centrum van Kortrijk. Wij willen onze kinderen de kans geven om tijdens de schooluren te spelen op een mooie groene speelplaats."

Die groene speelplaats werd vandaag officieel ingehuldigd door Halla en Abdullah. Zij mochten het zilveren lint doorknippen onder het goedkeurende oog van schepen van Milieu Bert Herrewyn. De speelplaats werd ingericht met een boomstammen- en boomstronkenparcours, een speelheuvel met glijbaan, speeltoestellen, planten en bomen. Langs de straatkant is er een haag in volle groei en er zijn ook wilgenhutten, die nog moeten groeien. Net daarom moeten de kinderen nog even wachten om van de nieuwe speelruimte te kunnen genieten. "Alle plantjes moeten nog groeien, dus nog even geduld", verduidelijkt directrice Barbara Tesch. De groene speelplaats kwam er mede met steun van GoodPlanet en Cera. (TVK)

"Als school willen we inzetten op groen op de speelplaats. Maar dat kost centen en je hebt er ook vergunningen voor nodig, dus dat is niet zo eenvoudig als we zouden willen. Na de vernieuwing van het kleuterspeelplein vorig jaar was het de voorbije maanden hard zwoegen om de groenzone aan te pakken", vertelt directrice Barbara Tesch. "Veel kinderen wonen in een klein appartement zonder buitenruimte en ook onze school bevindt zich in het centrum van Kortrijk. Wij willen onze kinderen de kans geven om tijdens de schooluren te spelen op een mooie groene speelplaats."Die groene speelplaats werd vandaag officieel ingehuldigd door Halla en Abdullah. Zij mochten het zilveren lint doorknippen onder het goedkeurende oog van schepen van Milieu Bert Herrewyn. De speelplaats werd ingericht met een boomstammen- en boomstronkenparcours, een speelheuvel met glijbaan, speeltoestellen, planten en bomen. Langs de straatkant is er een haag in volle groei en er zijn ook wilgenhutten, die nog moeten groeien. Net daarom moeten de kinderen nog even wachten om van de nieuwe speelruimte te kunnen genieten. "Alle plantjes moeten nog groeien, dus nog even geduld", verduidelijkt directrice Barbara Tesch. De groene speelplaats kwam er mede met steun van GoodPlanet en Cera. (TVK)