Kortrijks openluchtzwembad Abdijkaai weer open

De redders aan de Abdijkaai blijven nog even op post. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Het openluchtzwembad aan de Abdijkaai in Kortrijk is weer open voor publiek. Het bad bleef een dikke twee weken gesloten omdat het half leeg gelopen was. Leuk extraatje, het zwembad zal nu elke dag open zijn vanaf 10.00 uur in plaats van 12.15 uur.

Het diepe bad van het bekende Kortrijkse openluchtzwembad aan de Abdijkaai liep in de nacht van 4 op 5 juli deels leeg. Het water vond zijn weg naar de kelder, die leeg gepompt moest worden. Omdat er ook wat technische schade bleek te zijn, moest het bad uiteindelijk meer dan twee weken dicht. En dat amper een week na de opening. Het openluchtzwembad onderging dit voorjaar nochtans een grondige renovatie. Het diepe bad werd volledig leeg gepompt en geschilderd.

Maar sinds vandaag (maandag) is het bad dus weer open voor publiek. Dat kondigde zwembadbeheerder Lago zonet zelf aan via sociale media. Dit tot grote vreugde van fervente zwemmers.

“We zijn vanaf nu weer elke dag open tot en met 31 augustus. En dat vanaf 10.00 uur in plaats van 12.15 uur“, klinkt het enthousiast. “Je beleeft terug waterplezier in alle veiligheid en zonder zorgen. Ons team staat altijd voor je klaar. Reserveren blijft wel verplicht.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier