Kortrijks metalfestival Alcatraz versiert extra podium

Alcatraz trok vorig jaar heel wat volk naar de weide.
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het hardrock en heavy metal evenement van de Kortrijkse landen, Alcatraz, verrees vandaag onverwacht uit zijn assen. “Jullie hebben al gemerkt dat Alcatraz nieuwe horizonten aan het verkennen is en dat kleinere bands het vaak moeilijker krijgen op de grotere Belgische stages. De introductie van La Morgue vorig jaar is een reactie daarop. Na een succesvolle testfase vorig jaar tasten we dit jaar wat dieper in onze buidel”, vertelt de organisatie.

Het vrijdagprogramma zal wederom een aantal eeuwen terugkeren in de tijd en zal een aantal verassende reünie concerten met zich meebrengen. “We denken daarbij aan Cyclone of de Brugse band Acid maar evenzeer aan Ostrogoth” vertelt de organisatie ons. Goed nieuws voor de liefhebbers want maar liefst 30 bands zullen het podium mogen vullen.

Niettegenstaande van het derde podium dat Belgisch geweld zal aanbieden heeft het festival ook te kampen met een overaanbod van band aanvragen. “We moeten daarin helaas keuzes maken. Heel veel bands houden ermee op te bestaan en spelen nog een laatste keer terwijl andere bands evenwaardig als headliner kunnen dienen. We moeten daar keuzes in maken en hopen dat elke band een meerwaarde zal betekenen voor de bezoekers” aldus nog de organisatie.

De optredens leveren gegarandeerd stagedivers af
De optredens leveren gegarandeerd stagedivers af© foto TV

Nieuwe stage

Er is nog meer goed nieuws want 2020 brengt ook een gloednieuwe stage naar het terrein, namelijk Helldorado. “We slaan de handen in elkaar met de organisatie van Paaspop en onze partner All-Scaff. Met deze nieuwe stage willen we een eyecatcher van formaat introduceren”, besluit de organisatie. Hoe de nieuwe stage er precies zal uitzien en welke bands er zullen aantreden, is voorlopig nog onduidelijk.

Waar er wel al zekerheid over bestaat zijn de tickets. De prijzen zijn in vergelijking met vorig jaar gelijk gebleven en zijn vanaf heden te koop via de officiële website https://www.alcatraz.be.

COMBI

TICKET

? 150,5

VIP COMBI

TICKET

? 299,5

FOOD & DRINK

COINS

? 27

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier