Kortrijks koppel maakt spel rond hamstergedrag tijdens lockdown

Op de foto herkennen we Katrijn Duyck en Maarten Verfaillie. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het ultieme spel tegen de coronaverveling komt uit het brein van het Kortrijkse (Bissegem) koppel Maarten Verfaillie (33) en Katrijn Duyck (26). Naast de ontwikkeling van het kaartspel Dumping Dogs ontwikkelde de Kortrijkzaan in een ijltempo het lockdown bordspel Hoarding Time. “Toen we het hamstergedrag voorafgaand aan deze lockdown gade sloegen, vonden we het nodig om dit vanuit een grappige insteek te bekijken. Diezelfde avond zijn we nog beginnen schetsen en testspelen maken om een echt bordspel te kunnen maken rond het hamstergedrag” verduidelijkt Maarten Verfaillie.

Het volledige spel draait dan ook rond het hamstergedrag van de Belg in tijden van crisis. “Elke boodschapper krijgt een boodschappenlijstje met producten die hij zo snel mogelijk uit de winkel moet halen. Spelers kunnen elkaar constant saboteren en wie als eerste in de rij staat aan de kassa kan toch als laatste buiten zijn. Het is dus deels gebouwd op geluk maar ook op tactiek. Ook voor de puur tactische speler, die zijn spel niet graag laat afhangen door geluk hebben we een spelvariant bedacht” aldus een enthousiaste Maarten.

Om het spel ook effectief fysiek te kunnen lanceren hebben ze een streefdoel opgesteld van maar liefst 16.163 euro. Dat bedrag hoopt het koppel op te halen via de Kickstarter crowdfunding website. Mocht de verkoop van het spel ooit uitdraaien op een winstomzet dan heeft het koppel ook daar een goede oplossing voor “Het is een wikken en wegen tussen productiekosten, verzendingskosten, exportkosten, te betalen taxes en website-fees. Met wat we eraan overhouden zouden we graag spelpakketten maken en doneren aan jeugdzorg-centra en kinderafdelingen van lokale ziekenhuizen”

Opbouw van het spel

Een spel opbouwen is niet altijd even simpel. Hoewel Maarten reeds enige ervaring had opgedaan, gingen er toch meerdere schetsen aan vooraf. “De basis gameplay, hoe het spel in elkaar zit, lag heel snel vast. Door veel te spelen kwamen er ideetjes bij om het spelplezier nog groter te maken. De eerste schetsen zijn simpele tekeningen, maar ze voldeden om het spel grondig te testen. Naarmate de lockdown vorderde ging ik verder aan de slag met het ontwerp” weet Maarten ons te vertellen. “Ik ben grafisch vormgever van opleiding en geef beeldverhaal en animatie aan de academie van Kortrijk. De technische uitwerking was dus geen probleem”

Kortrijks koppel maakt spel rond hamstergedrag tijdens lockdown

Ook het testen gebeurde op een bijzondere wijze. Door de social distancing regels kon het koppel niet bij vrienden terecht en gebeurde alles online. Maarten hield alvast een heel erg fijne herinnering over aan de testavonden. “Het online testen met vrienden was een grote uitdaging. Gelukkig hielp de technologie ons hierbij. Met onze smartphones zorgden we ervoor dat het spel vanuit alle hoeken zichtbaar was. Kanskaarten werden in privéberichten naar iedere individuele speler via Whatsapp en Messenger gestuurd. Eigenlijk heel leuk om te doen, het waren gezellige digitale momentjes tijdens deze lockdown” vertelt Katrijn ons.

Streefdoel

Ondertussen haalde het koppel al een goede 2.000 euro op. Van zodra ze het totale bedrag bereikt hebben, gaat men in productie. “Momenteel zijn we in bespreking met Ludofact en Cartamundi, twee wereldspelers als het op productie van bordspelen aan komt. Iedere kickstarter-backer (iemand die ons steunt) zal dan als eerste het spel toegestuurd krijgen. We hopen dat dit spel een stempel kan drukken op de markt en dat er heel veel mensen plezier aan hebben” aldus nog Maarten.

Hoarding Timehttps://www.facebook.com/hoardingtime/https://www.facebook.comFacebook1280

HOARDING TIME – THE BOARDGAME

A fun board game about crazy hoarding and toilet paper love.

Soon on kickstarter!!

https://www.kickstarter.com/projects/dumpingdogs/hoarding-time

Geplaatst door Hoarding Time op Woensdag 22 april 2020

video1.0https://www.facebook.com/hoardingtime/videos/2511424279173015/500

Maar ook als het streefdoel niet bereikt zal worden blijven de initiatiefnemers niet bij de pakken zitten. Maarten en Katrijn zijn alvast overtuigd van de creativiteit van het spel “Misschien is het concept crowdfunding in België nog niet zo bekend, schort er iets aan de marketing. Hoe dan ook zijn we overtuigd van de kwaliteiten van het spel en willen we dit loslaten op de spelletjeswereld, crowdfunding of niet, het spel komt zeker op de markt. De Kickstarter zou enkel alles wat meer in een stroomversnelling brengen”.

(TV)

Zin om het spel in huis te halen? Of het koppel te steunen? Dat kan via deze link.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier