Kortrijks crematorium Uitzicht schenkt 18.500 euro aan thuiszorgproject

De opbrengst van de verkoop van de vrijgekomen metalen bij een crematie stort Uitzicht door aan vzw Koester. © GF
Redactie KW

Het Kortrijkse crematorium Uitzicht schenkt vrijdag opnieuw een bedrag van 18.539,07 euro aan Koester, het thuiszorgproject van de vzw Kinderkankerfonds. Prof. Dr. Yves Benoit, de bezieler van Koester, kwam de cheque persoonlijk in ontvangst nemen.

Bij een crematie komen vaak wat metaalresten vrij: prothesen en orthomedische implantaten, spijkers uit lijkkisten, soms ook minieme restjes edelmetalen. Alle metalen worden vakkundig verwijderd uit de crematieassen, en verder geselecteerd en gerecycleerd door een gespecialiseerd Nederlands bedrijf. Gemiddeld betekent dit zo’n 400 gram metaalresten per crematie, met een gemiddelde restwaarde van 4,30 euro. Net als alle Vlaamse crematoria schenkt Uitzicht de verkregen restwaarde uit deze recyclagemetalen integraal aan een goed doel. Het Kortrijks crematorium koos voor een blijvende steun aan het thuiszorgproject Koester van de vzw Kinderkankerfonds.

Bijna 75.000 euro

Sinds de opstart van haar activiteiten eind 2011, schonk Uitzicht reeds 73.658,53 euro aan Koester. In zijn bedankingswoord onderstreepte Prof. Dr. Yves Benoit het belang van Koester voor een zorgzame begeleiding van ernstig zieke kinderen in hun thuissituatie. Ook in de Zuid-West-Vlaamse regio heeft Koester een brede werking uitgebouwd. Koester steunt daarbij in belangrijke mate op private giften. De 22 gemeentebesturen binnen Psilon, de intergemeentelijke beheersmaatschappij van crematorium Uitzicht, toonden zich opnieuw graag bereid om dit waardevolle project een financiële duw in de rug te geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier