Kortrijks bedrijf helpt Spanje in strijd tegen corona

© GF
Philippe Verhaest

Savic Engineering uit Kortrijk werd door de Spaanse regering gevraagd om zijn industriële ontstoffings- en ontsmettingsmachines in te zetten tegen Covid-19. De voorbije dagen werden de machines op het terrein getest, goed bevonden en ook effectief ingezet.

Zondag werd het materiaal van Savic Engineering al op grote schaal ingezet om ruimtes, nodig voor de opvang van coronapatiënten, grondig te desinfecteren. Ook publieke ruimtes werden al onder handen genomen.

“Onze Spaanse-dealer werkt nauw samen met de lokale autoriteiten en leger”, verduidelijkt ceo Mirko Savic. “De beelden gingen de voorbije uren de wereld rond, met als gevolg is dat er nu massaal veel aanvragen binnenkomen.”

Autonome machines

“Onze Spraystream-machines kunnen op een heel gecontroleerde manier waterdruppels genereren waarbij er een desinfecterend product wordt bijgevoegd. Deze mix wordt uiteindelijk in de omgeving en op de oppervlakken verneveld, met behulp van een turbinesysteem. Onze machines worden vanop afstand bestuurd en kunnen vanop een voertuig volledig autonoom werken.”

Kortrijks bedrijf helpt Spanje in strijd tegen corona
© GF

“Dit laat de diensten toe om op een snelle manier grote oppervlaktes te desinfecteren, met het gepaste debiet en dosis. Ons systeem is bovendien zo afgesteld dat we heel efficiënt kunnen werken, zonder de omgeving onder water te zetten en een minimum aan uitvoerend personeel nodig hebben. We hebben een grote waaier aan machines die dit, mits aanpassingen, perfect aankunnen, zowel voor toepassingen binnenhuis als buiten.”

Mirko Savic hoopt dat hij met zijn familiebedrijf zijn steentje zal kunnen bijdragen tot de bevordering van de volksgezondheid, hier of elders in de wereld. “Feit is dat we samen met onze Spaanse vrienden nu al een expertise hebben opgebouwd die op grote schaal kan worden ingezet.”

Kortrijks bedrijf helpt Spanje in strijd tegen corona
© GF

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.