Kortrijk:”Aftellen tot grootste theaterproductie”

We zien vooraan Pieter-Jan, links van hem zijn ouders, rechts zijn broer en uiterst rechts iets erachter enkele spelers van Theater Rodenburg. © EDB
Redactie KW

Pieter-Jan Mollie is pas 21 maar hij heeft al twee theaterproducties op zijn naam staan. Dit jaar staat hij voor de uitdaging van zijn grootste productie ooit : een met 70 personen. Daarnaast runt Pieter-Jan ook een bedrijf, studeert hij en heeft hij verschillende passies.

Pieter-Jan Mollie had niet verwacht dat hij verkozen zou worden tot Krak van Kortrijk. “De nominatie was al een unieke erkenning. Bovendien waren de andere genomineerden stuk voor stuk heel sterke kandidaten. Ik ben erg tevreden met de titel. Het is een erkenning, een beloning voor alle inspanningen.” Ook voor Pieter-Jans ouders is het een bevestiging dat hun zoon erkend wordt voor zijn werk. Ze zijn enorm trots.

Pieter-Jan schreef zijn eerste theaterstuk in 2012. Het jaar erop werd de voorstelling Flash Forward onder Pieter-Jans regie en met vijf acteurs opgevoerd voor 240 mensen. Theater Rodenburg was geboren. “De naam van ons theatergezelschap verwijst naar de wijk waar ik woon en naar de geschiedkundige waarde, maar we zijn een Kortrijkse vereniging die op verschillende plaatsen komt.”

Het was altijd al mijn droom om in de Schouwburg van Kortrijk te spelen

Theater Rodenburg groeide snel : in enkele jaren van 5 tot 70 medewerkers. De voorstelling The Acceptance lokte in 2014 al 700 kijkers. Ook bij dat stuk was Pieter-Jan auteur, regisseur en een van de zeven acteurs. In september hoopt Pieter-Jan zijn grootste productie ooit neer te zetten : 15 acteurs, 30 tot 35 figuranten en 25 medewerkers. “We willen onze theatervereniging én stad Kortrijk hiermee op de kaart zetten. Het wordt een ongeziene productie van een eigen verhaal naar het kernidee van een wereldberoemde film. We hopen om het in september in de Kortrijkse Schouwburg te kunnen opvoeren. We werken met ongeziene decor-elementen en voor de speciale effecten zitten we samen met verschillende bedrijven.”

West-Vlaamse komedie

In de schouwburg spelen is altijd een droom geweest van Pieter-Jan. Hij wil met de productie dit jaar de kijkers het allerhoogste bieden. “We mikken op drie voorstellingen van 550 personen. Ik besef heel goed dat een voorstelling van die omvang niet elk jaar mogelijk is. Ik kijk er zelfs al stiekem naar uit om nadien weer bezig te zijn met de essentie van theater. Na de grote voorstelling wil ik uitpakken met een West-Vlaamse komedie.”

Pieter-Jan is nog het meest trots dat hij zijn ding kan doen in eigen stad. “Er zijn in Kortrijk enorm veel mogelijkheden op gebied van cultuur. Ik hoop mensen te kunnen prikkelen. Misschien helpt deze Krak-titel wel”, lacht hij.

Naast theater heeft Pieter-Jan nog verschillende passies. Hij is gefascineerd door vliegen, Apple-toestellen en hij runt ook nog zijn eigen bedrijfje.

VRAGENRONDJE

Blijft dit alles te combineren, want je bent ook nog student?

“Veel mensen vragen soms of ik uren bij koop, maar ik ben nog niet oververmoeid thuisgekomen. Ik ben door allerlei zaken gebeten en vind het leuk om dit alles te combineren. Ik ben niet van plan om te stoppen met theater. Er blijven bij Theater Rodenburg producties komen.”

Je bent nog student en hebt ook al een bedrijf dat actief is met marketing en sociale media. Wil je hiermee verder doen eens je afgestudeerd bent?

“Zeker. Mijn bedrijf is nu geregistreerd onder ‘Th!nkedge’, de naam die ik wou. Nu doe ik enkel coaching, maar ik wil dat het een marketing- en eventbureau wordt waar ook het coachen in opgenomen wordt. Ik zou graag volgend jaar nog iets bijstuderen. Het geld dat ik verdien, kan ik nu gebruiken voor mijn andere passie : het vliegen.”

Vlieg je ook?

“Vliegen is een passie en is voor mij een van de zaligste dingen die er zijn op deze wereld. In 2008 maakte ik mijn eerste reis met een vliegtuig. Dat was naar Spanje. Ik vond het zo fijn om te vliegen dat ik op mijn 15de al de eerste theorielessen tot piloot volgde. Ik vloog voor het eerst op mijn 16de. Nu heb ik een trainingsbrevet en na enkele uren mag ik solo vliegen in training. Ik hoop binnen enkele jaren mijn brevet te behalen. Later wil ik ook graag met een helikopter vliegen. Toen ik 18 was behaalde ik mijn rijbewijs om met een auto te mogen rijden. Ik vloog dus eerder dan ik met de wagen kon rijden.”

BIO

Privé

Pieter-Jan Mollie (21) is de zoon van Bart Mollie en Kathy Deprez en de broer van Maarten (18). Hij woont op Rodenburg in Marke.

Opleiding

Hij volgt zijn laatste jaar marketingcommunicatie aan Vives in Kortrijk.

Loopbaan

Pieter-Jan is actief in zijn marketingbureau Th!nkedge als social media, business en Google coach én marketeer.

Vrije tijd

Hij heeft een passie voor theater, vliegen en Apple, maar houdt ook van reizen, films en lezen.

(Els Deleu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.