"De opvang blijft in eerste plaats voor kinderen van ouders die werken in cruciale sectoren", klinkt het bij de stad. Daar zal controle op zijn. "We zullen dat aftoetsen bij de directie", waarschuwt de schepen. "Mensen die hun kinderen niet naar de opvang stuurden de afgelopen weken en dat nu plots wel doen, zullen zeker de aandacht trekken. Omgekeerd zullen we ook nagaan of niemand zich vergat in te schrijven. Als je al de hele week schiften van twaalf uur draait dan kan dat gebeuren."

Groot-Kortrijk telt een veertigtal lagere en een twintigtal secundaire scholen (inclusief de verschillende afdelingen). Afhankelijk van de school is er een andere regeling. "Al is er in het middelbaar eigenlijk zo goed als geen behoefte meer aan opvang", weet de schepen.

Verschillende scholen blijven zelf de opvang organiseren. Zij hebben hun eigen systeem en spreken rechtstreeks af met de ouders. "Veel scholen doen dat trouwens elk jaar en houden nu dus hun gewone stramien aan", aldus de schepen. De scholen die tijdens het schooljaar samen werken met het Zorggroep Heilig Hart blijven met hen samen werken. Hun opvang vindt plaats in de school of in de Kinderclub in de Kleine Leiestraat. Zij stemmen ook rechtstreeks af met de ouders en hun scholen. Ook de scholen die met buitenschoolse opvang De Puzzel samen werken blijven dat doen. De opvang vindt plaats in de gebouwen van de Puzzel in de Condédreef. "Daar blijven de groepen kinderen per school samen, elke groep kinderen uit een andere school zit in een aparte ruimte zodat er geen contact is tussen de groepen", klinkt het.

In slechts een zevental scholen wordt geen opvang voorzien. Daar springt Stad Kortrijk dus bij. "Op dit moment zijn er slechts een honderdtal kinderen ingeschreven", aldus Detavernier. "Stadsmedewerkers die normaal focussen op jeugd of sport (en op dit moment dus technisch werkloos zijn) zullen naar de school zelf gaan om kinderen te vangen. Over hoeveel medewerkers het precies zal gaan, weten we nog niet. Maar we schatten niet meer dan vijftien."

Alle ouders van kinderen die ingeschreven zijn in een Kortrijkse school werden via een brief op de hoogte gebracht. Hun kinderen inschrijven kan nog tot maandagavond 18.00 uur. De opvang is voorzien van 7.00 tot 18.30 uur.

"De opvang blijft in eerste plaats voor kinderen van ouders die werken in cruciale sectoren", klinkt het bij de stad. Daar zal controle op zijn. "We zullen dat aftoetsen bij de directie", waarschuwt de schepen. "Mensen die hun kinderen niet naar de opvang stuurden de afgelopen weken en dat nu plots wel doen, zullen zeker de aandacht trekken. Omgekeerd zullen we ook nagaan of niemand zich vergat in te schrijven. Als je al de hele week schiften van twaalf uur draait dan kan dat gebeuren." Groot-Kortrijk telt een veertigtal lagere en een twintigtal secundaire scholen (inclusief de verschillende afdelingen). Afhankelijk van de school is er een andere regeling. "Al is er in het middelbaar eigenlijk zo goed als geen behoefte meer aan opvang", weet de schepen.Verschillende scholen blijven zelf de opvang organiseren. Zij hebben hun eigen systeem en spreken rechtstreeks af met de ouders. "Veel scholen doen dat trouwens elk jaar en houden nu dus hun gewone stramien aan", aldus de schepen. De scholen die tijdens het schooljaar samen werken met het Zorggroep Heilig Hart blijven met hen samen werken. Hun opvang vindt plaats in de school of in de Kinderclub in de Kleine Leiestraat. Zij stemmen ook rechtstreeks af met de ouders en hun scholen. Ook de scholen die met buitenschoolse opvang De Puzzel samen werken blijven dat doen. De opvang vindt plaats in de gebouwen van de Puzzel in de Condédreef. "Daar blijven de groepen kinderen per school samen, elke groep kinderen uit een andere school zit in een aparte ruimte zodat er geen contact is tussen de groepen", klinkt het.In slechts een zevental scholen wordt geen opvang voorzien. Daar springt Stad Kortrijk dus bij. "Op dit moment zijn er slechts een honderdtal kinderen ingeschreven", aldus Detavernier. "Stadsmedewerkers die normaal focussen op jeugd of sport (en op dit moment dus technisch werkloos zijn) zullen naar de school zelf gaan om kinderen te vangen. Over hoeveel medewerkers het precies zal gaan, weten we nog niet. Maar we schatten niet meer dan vijftien." Alle ouders van kinderen die ingeschreven zijn in een Kortrijkse school werden via een brief op de hoogte gebracht. Hun kinderen inschrijven kan nog tot maandagavond 18.00 uur. De opvang is voorzien van 7.00 tot 18.30 uur.