Kortrijk zet 400 hulpvaardige buren -letterlijk- in de bloemetjes

Redactie KW

In Groot-Kortrijk ontvangen vandaag, de Dag van de Buren, 400 Kortrijkzanen die zich dagelijks belangeloos inzetten voor hun oudere of hulpbehoevende buur een bloempje.

“De bedoeling is dat mensen zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen met de hulp van hun buren”, zegt Marc Vandenberghe, voorzitter netwerk Buren voor Buren Kortrijk. “Deze actie wordt nu voor de tweede keer gedaan. Vorig jaar was het enkel Heule, maar nu is het uitgebreid naar Groot-Kortrijk. Vandaag zullen we een vijftigtal Heulenaren verrassen met een attentie.”

In de verschillende wijkcentra van het OCMW Kortrijk vroeg Buren voor Buren Kortrijk aan bezoekers welke buurman of buurvrouw ze in de bloemetjes wilden zetten. Eén van de buren die met een bezoekje werd verrast, was Marleen Vandewalle (56) in de Peperstraat in Heule. Zij werd genomineerd door haar buurvrouw Edith Dermaux (85). “Ik ben heel verheugd dat ik zo’n goede band heb met mijn buur en dat ik dagelijks heel veel hulp van Marleen ontvang. Door dit project worden bejaarden niet achtergelaten.”

Het netwerk Buren voor Buren neemt in Vlaanderen al ruim dertien jaar het voortouw in de strijd tegen vereenzaming bij thuiswonende ouderen en zet hiervoor vrijwilligers en betaalde krachten in. Zo organiseren ze ook ontmoetingsmomenten, zijn ze een meldpunt en doen ze duizenden huisbezoeken per jaar.

(ICK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.