Kortrijk zamelt hulpgoederen in voor vluchtelingen in Calais

Redactie KW

Kortrijkzaan Vanya Verschoore vindt dat Kortrijkzanen moeten helpen met de gestrande vluchtelingen in Calais.

Hij zette een actie op touw om gerief in te zamelen om die mensen te helpen

“Het komt voortdurend in het nieuws: de 3.000 gestrande vluchtelingen overleven in Calais in erbarmelijke en onmenselijke omstandigheden”, begint Vanya. “Wij willen daar iets aan doen.”

Momenteel twee vrachtwagens naar Calais

Vanya keek welke organisaties er al bezig waren. “Dokters van de Wereld doen er de medische zaken. Daar is er al heel wat werk: verwondingen door prikkeldraad, mensen die van een vrachtwagen vallen of door de politie geslagen worden… En l’Auberge des Migrants International’ doet de coördinatie van voeding en kledij. Zij sturen berichten uit hoe je kan helpen en aan welke zaken er nood is. Dit namen wij over en we laten het weten aan de mensen van hier. We zoeken tenten, dekens, stevige sportschoenen, slaapzakken, voedsel (vooral conserven en droge voeding), warme kledij (vooral voor mannen), tapijten of andere vloerbekleding, kookgerei (kampeervuurtjes en potten en pannen), zeilen om op te spannen tegen de regen en gsm-kaarten.”

Het gerief kan tussen 14 en 18.30 uur binnengebracht worden op dinsdag bij stadsboerderij Kortrijk in de Watermolenstraat 69 in Kortrijk en op vrijdag en zondag op het project Kort-bij in de Tientjesstraat 60 in Bissegem. Op donderdag 27 augustus en donderdag 3 september zou er telkens een vrachtwagen met gerief vertrekken richting Calais. Hiervoor worden ook nog chauffeurs gezocht.

(EDB – foto EDB)

>> Op de Facebookpagina SOS KORTRIJK-CALAIS kan je de acties vanuit Kortrijk volgen.