Kortrijk wil af van snelheidsduivels in centrum

In het centrum van Kortrijk geldt een snelheidsbeperking van 30 km per uur, maar die wordt vooral 's avonds niet gerespecteerd. © JVGK
Axel Vandenheede

Acht op de tien inwoners van Kortrijk zijn trots op hun stad. Toch is burgemeester Vincent Van Quickenborne niet helemaal tevreden. “Er rijden ‘s nachts te veel cowboys rond in het centrum.”

“Vooral op vrijdag- en zaterdagnacht vinden sommigen het leuk om door het centrum van de stad te racen”, vervolgt Vincent Van Quickenborne (Open VLD). “De stationsomgeving heeft het er meest last van. Het is in elk geval crapuleus hoe sommigen aan hoge snelheid door de stad scheuren.”

“Daarom starten we ook op die momenten met flitscontroles. Technisch gezien is dat geen enkel probleem: er wordt geflitst met infraroodcamera’s. Daarmee kan je in het donker flitsen. Wie geflitst wordt, merkt het zelfs niet eens meer.”

Te snel rijden is een van de zaken waaraan de Kortrijkzaan zich het meest stoort, blijkt uit de resultaten van Kortrijk Spreekt op Toer. “Al zijn er ook veel positieve zaken. Zo woont negen op de tien inwoners graag in hun buurt, acht op de tien voelt er zich ook veilig. Gemiddeld geeft de Kortrijkzaan zijn stad 7,3 op 10. Geslaagd met onderscheiding dus, al had ik liever 8 op 10 gezien. Wel is 83 procent van onze inwoners trotse Kortrijkzaan.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.