Kortrijk Vooruit stelt SP.A-voorzitter Conner Rousseau in gebreke

Geo Verstichel (foto AN)
Geo Verstichel (foto AN)
Redactie KW

Dat politiek platform Kortrijk Vooruit niet te spreken is over de geplande naamsverandering van SP.A naar Vooruit, wisten we al. Maar afgelopen week ging de partij een stapje verder. Ze stuurden SP.A en voorzitter Conner Rousseau meerdere officiële ingebrekestellingen.

SP.A verandert van naam. Binnenkort gaan de socialisten door het leven als Vooruit. Dat kondigden ze in september al aan via hun sociale media. Een halve dag later vroegen heel wat mensen zich meteen af of daar wel over nagedacht werd. Zo sprak kunstencentrum Vooruit in Gent al zijn ongenoegen uit. Ook in Tienen zitten ze met de handen in het haar, daar bestaat immers al een partij die Tienen Vooruit heet. En ook het onafhankelijk politiek platform Kortrijk Vooruit, kon er niet om lachen. “Onze partij zit vol met overgelopen sosse n, je gaat mij niet vertellen dat ze bij SP.A niet wisten dat die naam al bestond”, liet een boze Geo Verstichel optekenen, voorzitter en medestichter van de partij. “Bij de volgende verkiezingen zou de naamsverandering onvermijdelijk tot problemen leiden”, klinkt het ook nog.

“Ook de naambekendheid die al die jaren werd opgebouwd en waarin volledig met eigen middelen en inspanningen werd geïnvesteerd, zou hierdoor in het gedrang komen. De vruchten van jarenlang hard werken in de strijd naar politieke vernieuwing, laten zij zich niet zomaar ontnemen. Het laatste woord is hierover nog niet gezegd.” SP.A gaf al enkele keren aan niet van gedachten te zullen veranderen. De kans lijkt dan ook eerder klein dat de officiële ingebrekestellingen hen wel op andere gedachten zal brengen.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.