Kortrijk versoepelt opnieuw coronaregel: ouders weer welkom bij sportwedstrijden

© Getty Images/Johner RF
Olaf Verhaeghe

Vanaf zaterdag 22 augustus laat de Stad Kortrijk één ouder per kind opnieuw toe langs het sportveld bij trainingen of wedstrijden. Dat heeft schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) woensdag bekendgemaakt. Kortrijk had toeschouwers verboden door de hoge coronacijfers, maar nu die de goede kant uitgaan, kan het toch weer. De regel geldt enkel voor outdoorsporten, supporteren voor binnensporten kan enkel vanuit de cafetaria.

De Stad Kortrijk hield er sinds juli strenge richtlijnen op na voor alle Kortrijkse sportclubs. Supporters, ook ouders van kinderen die aan het trainen of spelen waren, konden de trainingen of wedstrijden niet bijwonen. Daar komt vanaf zaterdag 22 augustus verandering in. “Vanaf zaterdag mag er opnieuw één ouder per sportend kind komen kijken”, zegt schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “Die ouders moeten zich wel laten registreren door de club, om een goede contactopsporing toe te laten.”

De versoepeling geldt enkel voor outdoorsporten zoals voetbal en hockey. Voor indoorsporten zoals basket en handbal is toegestaan om tijdens de sportactiviteiten in de cafetaria te verblijven. Daar gelden de regels zoals in de horeca. “We zijn blij om deze richtlijn iets soepeler te kunnen maken”, aldus schepen Vandendriessche. “Toen we de regels eind juli opmaakten, zagen we een sterke stijging van de coronacijfers in Kortrijk. Mede daarom voerden we toen ook een mondmaskerverplichting in. Nu de cijfers opnieuw een dalende trend vertonen, kunnen ouders opnieuw hun kinderen komen aanmoedigen.”

Kijken vanop fietspad

Daarnaast zorgde de wens om toch naar de training te kunnen kijken hier en daar voor gevaarlijke situaties. “Zoals op het fietspad dat de oefenvelden van Stade doorkruist, dat volstond met publiek. Ook stonden ouders vaak te dicht op elkaar. Het is ook goed nieuws voor de cafétaria’s van alle sportcentra dat zij opnieuw de wachtende ouders een fris pintje kunnen serveren.”

De schepen wil wel iedereen nog eens vragen afstand te houden en de nodige regels te respecteren. “Enkel op die manier kunnen we de komende maanden veilig blijven sporten en supporteren”, besluit Arne Vandendriessche.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier