Kortrijk trapt zomervakantie af met groot kussengevecht

© GF
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Wat kan je doen op een gigantisch groot bed? Spelen natuurlijk! Het kunstwerk van de Amerikaanse Jennifer Rubell op de Grote Markt van Kortrijk vormde het decor voor een groot kussengevecht, het allereerste initiatief van het kersverse De Jongeduldigaards.

De Jongeduldigaards is de jongerenwerking van de Kortrijkse musea. De jongelui organiseren de hele zomervakantie lang activiteiten, al dan niet in het kader van kunst en toerisme.

We zijn jobstudenten die met en voor kinderen en jongeren speels omgaan met cultuur. Op die manier ontdekken zij de kunst en cultuur van de stad”, zeggen Camille, Maylie, Merel en Lisa.

Kortrijk trapt zomervakantie af met groot kussengevecht

Vrijdagnamiddag deden ze hun allereerste publieksactie, dit in het kader van Kunstenfestival Play, met een ferme knipoog naar het Bed van Jennifer Rubbel op de Grote Markt. Zij daagden toeschouwers uit een kussengevecht aan te gaan.

“Dat is leuk. Dat gevecht mag er de hele zomervakantie zijn. Thuis mogen we geen kussengevecht doen”, zeggen Aaron (7) en zijn zusje Lisa (5). Ook volwassenen lieten zich graag gaan. “Lang geleden dat ik nog een kussengevecht deed en dan nog op een groot springkasteel. Echt formidabel: twee vliegen in een klap”, vertelt Mahmoud lachend. “Op die manier ler ik nu het parcours van Play kennen.” De pop-up organisaties zijn te volgen op Facebook.

(Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier