Kortrijk steunt holebi’s met regenboogvlag en zebrapad

Gemeenteraadslid Philippe Avijn (Groen) pleit voor een regenboogzebrapad in Kortrijk.© Groen Kortrijk
Gemeenteraadslid Philippe Avijn (Groen) pleit voor een regenboogzebrapad in Kortrijk.© Groen Kortrijk
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De tragische dood van David P. uit Sinaai, die vermoedelijk het slachtoffer werd van homohaat, deed de holibigemeenschap op haar grondvesten daveren. Stad Kortrijk toont zich solidair met een regenboogvlag aan het stadhuis. Tegen halfweg mei komt er ook een regenboogzebrapad.

De moord op David P. (42) in Beveren, die vermoedelijk het slachtoffer werd van gaybashing, beroert de gemoederen. De holebiwereld, maar ook de politiek en mensen op sociale media spreken hun verontwaardiging uit, maar delen ook steun, warmte en liefde.

Op Facebook regent het regenboogvlaggen, een bekend symbool van de holibigemeenschap. Ook Stad Kortrijk toont zich solidair. Aan het stadhuis wappert de regenboogvlag en op vraag van Philippe Avijn (Groen) komt er binnenkort ook een regenboogzebrabad in Kortrijk.

17 mei

“Waar het zebrapad precies zal komen, weet ik nog niet”, aldus schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A). “Maar we willen het graag officieel openen op 17 mei, de internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.”

Kortrijk is lang niet de eerste stad die een regenboogzebrapad aanlegt. Buurgemeenten Kuurne en Wevelgem bijvoorbeeld, gingen hen in 2020 al voor.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.