Enkel wie zich binnen en op de R36 (de kleine ring) bevindt moet nog overal een masker dragen. Daarbuiten moet je er enkel een bij hebben en dat opzetten als het druk wordt.

"We zagen sinds 20 juli een duidelijke stijging in het aantal besmettingen in Kortrijk", aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne. "Zes dagen later is er een duidelijke daling. De laatste zeven dagen waren er slechts elf besmettingen meer in onze stad. Sinds 7 augustus zitten we onder de kritische drempel van 20 gevallen."

De burgemeester is ervan overtuigd dat het snelle ingrijpen van het stadsbestuur daar voor iets tussen zit. Sinds zaterdag 25 juli geldt er in de stad een algemene mondmaskerplicht. "Kort daarvoor werd al duidelijk dat wij hier ook Antwerpse of Brusselse toestanden riskeerden. Daarom hebben we snel ingegrepen. De mondmaskers hebben ervoor gezorgd dat mensen meer afstand hielden en voorzichtiger waren. Maar nu de cijfers de goede kant op gaan, kunnen we wat soepeler zijn", aldus de burgemeester.

Tussen 25 juli en 14 augustus werden er 'slechts' 42 processen verbaal opgesteld door de politie voor mensen die weigerden een mondmasker te dragen. "Het gaat hier niet over GAS-boetse, de opbrengsten zijn dus niet voor het stadsbestuur", aldus de burgemeester. "We zijn bovendien alleen streng geweest op plaatsen waar dat moest, zoals in de winkelstraten. Niemand heeft een boete gekregen omdat hij midden in de nacht met de hond aan het wandelen was zonder mondmasker."

Enkel wie zich binnen en op de R36 (de kleine ring) bevindt moet nog overal een masker dragen. Daarbuiten moet je er enkel een bij hebben en dat opzetten als het druk wordt. "We zagen sinds 20 juli een duidelijke stijging in het aantal besmettingen in Kortrijk", aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne. "Zes dagen later is er een duidelijke daling. De laatste zeven dagen waren er slechts elf besmettingen meer in onze stad. Sinds 7 augustus zitten we onder de kritische drempel van 20 gevallen."De burgemeester is ervan overtuigd dat het snelle ingrijpen van het stadsbestuur daar voor iets tussen zit. Sinds zaterdag 25 juli geldt er in de stad een algemene mondmaskerplicht. "Kort daarvoor werd al duidelijk dat wij hier ook Antwerpse of Brusselse toestanden riskeerden. Daarom hebben we snel ingegrepen. De mondmaskers hebben ervoor gezorgd dat mensen meer afstand hielden en voorzichtiger waren. Maar nu de cijfers de goede kant op gaan, kunnen we wat soepeler zijn", aldus de burgemeester. Tussen 25 juli en 14 augustus werden er 'slechts' 42 processen verbaal opgesteld door de politie voor mensen die weigerden een mondmasker te dragen. "Het gaat hier niet over GAS-boetse, de opbrengsten zijn dus niet voor het stadsbestuur", aldus de burgemeester. "We zijn bovendien alleen streng geweest op plaatsen waar dat moest, zoals in de winkelstraten. Niemand heeft een boete gekregen omdat hij midden in de nacht met de hond aan het wandelen was zonder mondmasker."