Kortrijk plaatst lokale coronacijfers op website van de stad

De Stad Kortrijk zal de cijfers van het aantal besmettingen op het grondgebied van Kortrijk en deelgemeenten op de website publiceren. Het Kortrijks stadsbestuur besliste dit afgelopen maandag. “Hiermee willen we de Kortrijkzanen zo goed mogelijk informeren over de evolutie van het virus in eigen stad”, klinkt het.

© AN

De lokale coronacijfers worden dagelijks bezorgd door W13, de vereniging van de 14 OCMW’s in Zuid-West-Vlaanderen en het CAW Zuid-West-Vlaanderen.

Philippe De Coene, schepen van Zorg: “We vinden het belangrijk om als lokaal bestuur transparant te zijn naar de burger. Deze informatie heeft daarnaast als bedoeling om mensen bewust te blijven maken van het gevaar van het virus, en van het belang van het opvolgen van alle veiligheidsvoorschriften.”

Kortrijk zal de cijfers communiceren van zeven opeenvolgende dagen en dit per deelgemeente. Je zal dus niet kunnen zien in welke wijk of straat er besmettingen zijn. Daarnaast wordt ook de besmettingsgraad van de dag meegegeven, dat is het aantal besmettingen over 7 dagen omgerekend per 100.000 inwoners.

De cijfers zullen dagelijks worden gepubliceerd op de website van de stad: https://www.kortrijk.be/coronacijfers-kortrijk

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.