Kortrijk pakt uit met een Secret Garden

Petrus, Christophe en Dorien: "We willen creatievelingen, studenten, artiesten en ondernemers een platform en plaats bieden om elkaar op een informele manier te ontmoeten in een rustig en uniek kader. Er moet ziel inzitten." © TVK
Redactie KW

De Secret Garden ligt in het hart van Buda-eiland in Kortrijk en biedt tot eind augustus plaats aan drie zomerbars, een tentoonstelling, een conceptstore, een plantenasiel, foodtrucks, bonte kraampjes en leuke zitplekjes.

The Secret Garden ligt in de schaduw van de Broeltorens en de Tacktoren in de tuin van Broelkaai 6, waar vroeger het Broelmuseum was. Het is een idee van de Kortrijkse ontdekkingsreiziger en interieurdesigner Christophe Devlies, die beroepshalve Location Manager is. Hij werkte dit idee uit samen met Buda vzw.

Je mag je ook verwachten aan van artistieke interventies tot yogasessies

“Met de Secret Garden wil ik creatievelingen, studenten, artiesten en ondernemers een platform en plaats bieden om elkaar op een informele manier te ontmoeten in een rustig en uniek kader. Er moet ziel inzitten. Uiteraard is iedereen welkom om hier te verpozen. De ultieme bedoeling is veel mensen samen brengen“, duidt Christophe.

Kortrijk pakt uit met een Secret Garden
© TVK

Maar The Secret Garden is meer dan dit alles. “Je mag je ook verwachten aan Foodsharing, een cocktailbar, kleine concertjes, yogasessies, artistieke interventies, wijndegustaties, een tweedehandswinkeltje, massages, concertjes en al wat zomers Kortrijk te bieden heeft“, aldus Christophe. “In de store kan je snuisteren tussen niet-alledaagse objecten van Westerse vintage over geüpcyclede hebbedingen tot Oosterse rariteiten: objecten, smaken en verhalen uit de vier windstreken. Etnische kunstvoorwerpen en houten designmeubels en -tafels, vaak zelf ontworpen met tropisch acaciahout of gebruikt hout.We willen dat de mensen zich thuis voelen en het gevoel geven dat ze op reis gaan in eigen stad.”

Kaat, Hilde en Philip genieten van de geheime tuin.
Kaat, Hilde en Philip genieten van de geheime tuin.© TVK

De bar biedt biodrankjes, een uitgebreid theeassortiment, verscheidene streek- en biobiertjes, sterke dranken en kleine hapjes. Kaat, Hilde en Philip hebben de geheime tuin al ontdekt. “Het is een mooie niet zo bekende plek midden in de stad. Een rustige sfeervolle plek en een mooie setting met een grote variëteit. Het leuke zijn de vele hoekjes met tafeltjes, je kan je regelmatig eens verzetten”, zegt Philip. “Eindelijk wordt de Tacktoren ook gebruikt. Jammer dat dit zo veel geld kostte voor de renovatie en zo weinig of niet gebruikt wordt.”

https://www.youtube.com/watch?v=i30CdgsUIq0

Plantenasiel

Als extra is er ook een plantenasiel. Wie op vakantie gaat en de planten niet kan onderhouden, kan ze hier in de Oranjerie binnenbrengen. Christophe Devlies (35) is niet aan zijn proefstuk toe. Met zijn ‘Concept Living’ was hij eerder actief in Oostende, Kortrijk, Gent en De Panne en tot eind 2015 had hij een pop-up designwinkel in de oude tapijtenwinkel Gheysens.

Dankzij ‘Kortrijk Zaait’ landde hij met Concept Living in het exclusieve en unieke pand in de Jan Persijntraat 6, waar voorheen de Limelight en eerder cinema De Gouden Lantaarn resideerden. Na een ommetje in Gent zit hij nu in de tuin van het voormalige Broelmuseum. “We hopen dat we de Secret Garden ook nog in september kunnen openhouden.”

(Peter Van Herzeele/foto’s en video TVK)

Secret Garden is elke week open van donderdag tot en met zondag tot en met eind augustus. Elke zondag is er ook een brunch vanaf 10 uur. Reserveren daarvoor kan op 0474 706 810.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier