Tijdens de vakantieperiodes organiseert de stedelijke vzw Sportplus zelf of in samenwerking met clubs en andere partners sport- en cultuurkampen voor kinderen vanaf het 2e kleuter tot en met het 6e leerjaar. "Bijna de helft van alle plaatsen zijn ingenomen", aldus schepen van Sport Arne Vandendriessche. "Wie dus zeker wil zijn van zijn of haar plek bij een specifiek kamp zal zich moeten haasten."

Opvallend dit jaar is het nieuwe Fortnight-vakantiekamp in het aanbod van Sportplus. Dat kamp is gebaseerd op het immens populaire videospel Fortnite. "Het spel wordt tot leven gewekt aan de hand van actieve en attractieve spelvormen, nerfguns en verkleedkleren", legt de schepen uit. "Veel kinderen en jongeren zitten vandaag gekluisterd aan hun computerscherm. Door die artificiële wereld tot leven te wekken in een sportkamp trachtten we jongeren die anders niet of weinig zouden bewegen aan het sporten te krijgen op een leuke manier."

Een vakantiekamp van Sportplus kost gemiddeld 37,50 of 97,50 euro per week, afhankelijk van een halve of volle dag kamp. Met de UIT-pas kan je korting krijgen. De partners en sportclubs bepalen zelf de prijs van hun kampen.

Tijdens de vakantieperiodes organiseert de stedelijke vzw Sportplus zelf of in samenwerking met clubs en andere partners sport- en cultuurkampen voor kinderen vanaf het 2e kleuter tot en met het 6e leerjaar. "Bijna de helft van alle plaatsen zijn ingenomen", aldus schepen van Sport Arne Vandendriessche. "Wie dus zeker wil zijn van zijn of haar plek bij een specifiek kamp zal zich moeten haasten."Opvallend dit jaar is het nieuwe Fortnight-vakantiekamp in het aanbod van Sportplus. Dat kamp is gebaseerd op het immens populaire videospel Fortnite. "Het spel wordt tot leven gewekt aan de hand van actieve en attractieve spelvormen, nerfguns en verkleedkleren", legt de schepen uit. "Veel kinderen en jongeren zitten vandaag gekluisterd aan hun computerscherm. Door die artificiële wereld tot leven te wekken in een sportkamp trachtten we jongeren die anders niet of weinig zouden bewegen aan het sporten te krijgen op een leuke manier."Een vakantiekamp van Sportplus kost gemiddeld 37,50 of 97,50 euro per week, afhankelijk van een halve of volle dag kamp. Met de UIT-pas kan je korting krijgen. De partners en sportclubs bepalen zelf de prijs van hun kampen.