Kortrijk opnieuw overspoeld, nu door wandelaars voor Kortrijk Feeëriek

De wandelaars passeerden ook in het Begijnhof. © (foto EDB)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Vier dagen na het einde van de Warmste Week, werd Kortrijk opnieuw overspoeld door een massa volk. Dit keer door wandelaars die deelnamen aan Kortrijk Feeëriek.

Kortrijk Feeëriek is een wandeling die elk jaar georganiseerd wordt door wandelclub W.S.K. Marke. Na het record van 4.400 deelnemers vorig jaar, werd dit aantal dit jaar zelfs nog ruim overschreden. Maar liefst 5.716 deelnemers schreven in voor een wandeltocht van 6,5 of 11,8 km.

De helft daarvan waren mensen die niet aangesloten zijn bij een wandelclub. Op elke wandeling was er eenn rustpost voorzien. “We kwamen op plaatsen die we nog nooit gezien hadden”, en “Het feeërieke van de wandeling is heel duidelijk“, waren reacties die we hoorden van mensen die terug waren van de wandeling. Toen we op het Kortrijks begijnhof kwamen hoorden we ook heel veelbelovende reacties van mensen over hoe mooi het er wel was.

“We dragen met deze organisatie zeker ook bij aan het toerisme in Kortrijk”, aldus voorzitter Rik Bulckaen. Veel horecazaken en de overdekte wintermarkt profiteerden ook mee van het aantal wandelaars die zaterdag naar Kortrijk kwamen.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier