Kortrijk investeert nog dit jaar zo’n 300.000 euro in speelruimtes

© JVGK
Redactie KW

Nog dit jaar wil Kortrijk 300.000 euro in 9 speelprojecten investeren. Het westerndorp dat vorig jaar op de Grote Markt stond, werd al gerecupereerd in Rollegem.

Schepen Bert Herrewyn (SP.A) duidt het plan van de stad: “Elk kind moet in een straal van 400 meter rond zijn woonplaats veilig en kwalitatief buiten kunnen spelen. Dat hoeven niet altijd klassieke speelpleintjes te zijn; meer en meer wordt ingezet op groene ravotplekken. Er komen nieuwe speelruimtes bij in Blauwe Poort, Salamanderstraat, Roeselaarsestraat in Heule, Tombroek in Rollegem en een buurttuin in de Gustaaf vande Woestijnestraat.”

Er komt een grote renovatieronde met als eerste het skatepark in Kooigem. Ook Heulepark en Astridpark en de speelheuvel aan het Olympiadeplein krijgen een opfrissing. Er komt een ravotzone achter de Emiel Hullebroecklaaan in Heule. Wildebras organiseert ‘Wild Spelen’ op vijf plaatsen en de Adventure Playground in het Van Raemdonckpark wordt versterkt. Het middenplein van het nieuwe woonzorgcentrum in Bellegem wordt een toegankelijke beweegtuin voor grootouders en kleinkinderen. Op Kortrijk Weide komt er een tijdelijke BMX-plaats, een boulderwand en freerunning installatie. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier