Kortrijk huldigt windsurfer Jonathan Bultynck (16)

Schepen Arne Vandendriessche met Jonathan en zijn ouders Kristof Bultynck en Tania Declerck. © Kurt De Schuytener
Redactie KW

Kortrijk huldigde vandaag de jonge windsurfer Jonathan Bultynck (16) uit Aalbeke. Jonathan schitterde in juli tijdens het WK windsurfen in het Duitse Warnemunde.

Jonathan won er als jongste deelnemer de bronzen medaille in de categorie tot 23 jaar. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn vader Kristof. Kristof (48) was zelf tienmaal Belgisch kampioen en wereldkampioen bij de junioren.

De bronzen plak is Jonathan zijn eerste WK-medaille. “Het is de eerste maal dat ik deelneem aan een WK. Ik had helemaal niet verwacht zo’n prestatie neer te zetten. Nooit gedacht aan een podiumplaats of zo”, zegt Jonathan. “Ik heb die dag vooral veel plezier gehad. Sport moet voor mij altijd tof blijven.”

Schepen van Sport Arne Vandendriessche is vol lof. “Jonathan zat in de reeks tot 23 jaar. Deze 16-jarige jongeman kan dus nog zevenmaal wereldkampioen worden”, zei hij in zijn speech. ” Ik hoop van hem hier in ons stadhuis nog veel te mogen huldigen.”

Jonathan Bultynck straalt energie uit. Deelnemen aan de Olympische Spelen 2024 is zijn droom. “Die kan in vervulling komen”, vertelt Jonathan. “Ik heb nog vier jaar om er naartoe te leven.” Ondertussen zal Jonathan zijn studies elektromechanica aan het PTI Kortrijk afwerken in combinatie met het windsurfen.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier