‘Kortrijk hijst de Vlaggen’ steunt de Kortrijkse vzw’s

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De werkgroep ‘Kortrijk hijst de vlaggen’ overhandigde in de Beatrijszaal een cheque van 1.000 euro aan afgevaardigden van de twee sociale organisaties: De Vaart vzw en Ontrafel vw.

Je hebt ze de afgelopen twee jaar in het Kortrijkse ongetwijfeld zien wapperen: de feest- en welkomstvlaggen van de stad Kortrijk. De rood-witte vlag is een coproductie van het stadsbestuur en de (meeste) Kortrijkse serviceclubs. Ze is het resultaat van een ontwerpwedstrijd die gewonnen werd door de Kortrijkse graficus David Raes. “De vlaggen staan symbool voor de samenhorigheid en de trots van alle Kortrijkzanen. De vlag wordt uitgehangen waar er feest gevierd wordt”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester).

De vlag werd in verschillende exemplaren te koop aangeboden: online, in Texture in de Noordstraat en in Kortrijk 1302 in het Begijnhofpark. Er zijn intussen al ruim 500 exemplaren verkocht aan particulieren en bedrijven. “Met de opbrengst ervan kon de werkgroep vorige zomer al twee Kortrijkse sociale organisaties financieel ondersteunen: vzw BOAS, een Kortrijkse zwemclub voor mensen met een beperking, en Potpourri, de sociale winkel van de Sint-Michielsbeweging in Kortrijk”, aldus de burgemeester.

David Raes, de ontwerper van de vlag.
David Raes, de ontwerper van de vlag.© JVGK

De verkoop van de vlaggen wordt nu gestaakt. Het vlaggenproject van verscheidene serviceclubs was immers een eenmalig tijdelijk initiatief. De nog resterende vlaggen zijn overgedragen aan de stad Kortrijk en worden uitgeleend aan verenigingen via de Uitleenwinkel. Het eindsaldo van 2.000 euro werd verdeeld over twee Kortrijkse goede doelen: vzw De Vaart en vzw Ontrafel. De Vaart vzw is de grootste verdeler van gratis voedsel aan de minderbedeelden van de Stad Kortrijk en omgeving. Ontrafel vw is een begeleidings- en expertisecentrum voor kinderen, jongeren en volwassenen specifiek rond thema’s als verlies, rouw, trauma, emotionele pijn en groeiprocessen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier