Video
Kortrijk heeft nieuwe look: “Logo was na tien jaar aan vernieuwing toe”

Stad Kortrijk zit in een nieuw jasje. “Het huidige stadslogo maakt na tien jaar plaats voor een herkenbaar, strak en opvallend beeldmerk”, klinkt het bij het stadsbestuur. Met de komst van een nieuwe huisstijl wil de stad voortaan op een uniforme en herkenbare manier naar buiten treden. “Letterlijk en figuurlijk onder één vlag.”

“Het stadslogo en de huisstijl waren na tien jaar aan vernieuwing toe”, weet burgemeester Ruth Vandenberghe. “Kortrijk is in die tijd veel veranderd. Het nieuwe logo weerspiegelt die dynamiek en creativiteit. Alle stadsdiensten krijgen hetzelfde logo. Het is een herkenbaar beeldmerk met respect voor onze geschiedenis en trots voor de stad die we vandaag zijn en die we in de toekomst willen zijn.”

Lachend gezicht

Het nieuwe logo doet met een beetje verbeelding denken aan een lachend gezicht, de Broeltorens, een liftknop of zelfs een tattoo. “Het logo kan in verschillende varianten gebruikt worden zodat de nodige flexibiliteit behouden blijft.”

Het wapenschild van Kortrijk zit in het logo verwerkt.©Seel Seynhaeve Stad Kortrijk
Het wapenschild van Kortrijk zit in het logo verwerkt.©Seel Seynhaeve Stad Kortrijk

“De volledige huisstijl evolueert mee: de lettertypes kregen een update en er is werk gemaakt van een nieuw en fris kleurenpallet. Fotografie zal een nog grotere rol spelen in de communicatie. De nieuwe branding werd volledig in eigen huis uitgewerkt door het Team Communicatie en Stadsmarketing.”

Teaser

Afgelopen maandag pakte de stad uit met een filmpje op de sociale mediakanalen, waarin gemaskerden bekende plaatsen in de stad belaagden en overal het nieuwe logo verspreidden (affiches, deurhangers, kaarsjes, vlaggen, …). Het filmpje deed denken aan de Netflix-hit La Casa de Papel.

Op het einde van de teaser wordt een persoon ontmaskerd, maar blijft de identiteit onbekend. Dat blijkt burgemeester Ruth Vandenberghe te zijn. Vandaag breide zij in naam van het voltallige stadsbestuur een vervolg aan de teaser.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.