De 800 nadars aan de ingangen van de 25 supermarkten in de stad moeten het constante drummen tegengaan. Hamsteren is echt niet nodig, maar toch trokken de voorbije uren opnieuw heel veel mensen tegelijk naar de supermarkten en voedingswinkels.

"Gewoon vragen om afstand te houden, helpt blijkbaar niet", zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). "Mensen blijven drummen en te dicht bij elkaar aanschuiven. Daarom deze maatregel. Met de nadarhekken willen we grote groep mensen beter stroomlijnen." De 17 grootste supermarkten, tussen 500 en 2.430 vierkante meter, komen eerst aan de beurt. Daarna volgen acht kleinere en de 300 voedingszaken in de stad.

Winkelcentrum K in Kortrijk gaat volledig dicht, daar blijft enkel supermarkt Delhaize open. Daarnaast sluit de stad ook alle andere markten en ambulante handel. "Mensen moeten anders twee keer gaan winkelen omdat sommige zaken nu eenmaal enkel in de supermarkt te verkrijgen zijn", aldus de schepen nog. "Markten kunnen we ook niet controleren en reguleren naar de anderhalve meter afstand tussen mensen toe. Aan de supermarkten roepen we op mensen gecontroleerd binnen te laten, niet in groepen."

De 800 nadars aan de ingangen van de 25 supermarkten in de stad moeten het constante drummen tegengaan. Hamsteren is echt niet nodig, maar toch trokken de voorbije uren opnieuw heel veel mensen tegelijk naar de supermarkten en voedingswinkels. "Gewoon vragen om afstand te houden, helpt blijkbaar niet", zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). "Mensen blijven drummen en te dicht bij elkaar aanschuiven. Daarom deze maatregel. Met de nadarhekken willen we grote groep mensen beter stroomlijnen." De 17 grootste supermarkten, tussen 500 en 2.430 vierkante meter, komen eerst aan de beurt. Daarna volgen acht kleinere en de 300 voedingszaken in de stad. Winkelcentrum K in Kortrijk gaat volledig dicht, daar blijft enkel supermarkt Delhaize open. Daarnaast sluit de stad ook alle andere markten en ambulante handel. "Mensen moeten anders twee keer gaan winkelen omdat sommige zaken nu eenmaal enkel in de supermarkt te verkrijgen zijn", aldus de schepen nog. "Markten kunnen we ook niet controleren en reguleren naar de anderhalve meter afstand tussen mensen toe. Aan de supermarkten roepen we op mensen gecontroleerd binnen te laten, niet in groepen."