Kortrijk Gordelt opent de Leiefeesten met klank

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 7 juli mocht Kortrijk Gordelt de drie dagen durende Leiefeesten openen met start en aankomst aan de verlaagde Leiekaden.

De eerste dag van de Leiefeesten begon met de vierde editie van het fiets- en wandelevenement Kortrijk Gordelt. “We klokten af op 950 deelnemers. Best een mooi resultaat. Vorig jaar haalden we 700 deelnemers”, aldus Trui Steenhoudt van Kortrijk Gordelt.

De opbrengst gaat naar De Stroate, een sociaal-artistiek cultuurcentrum voor jongeren, in de vorm van een hiphop academie. Een grote groep uit Wevelgem reed de 90 kilometer. “Het is fantastisch dat we hier mogen starten. Men zal bij de start goed onze rug zien met ‘ons’ reclame”, lachen de dames op de eerste rij.

Kortrijk Gordelt opent de Leiefeesten met klank
© JVGK

“We zijn echt blij met deze locatie. Een prima plek om veel volk samen te krijgen. Er zijn doorlopend drankstandjes en er is ook kinderanimatie met spelen en een springkasteel”, gaat Trui verder. Een bijna onopgemerkte en moeilijk te herkennen Axel Ronse, schepen van Cultuur, reed de 100 kilometer.

Kortrijk Gordelt opent de Leiefeesten met klank
© JVGK

De Leiefeesten krijgen op 10 juli een vervolg op de Groeningekouter en dit vanaf 13 uur. De laatse dag op 11 juli vindt plaats langs de Leieboorden met een hindernisparcours over de Leie en muzikale optredens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier