Kortrijk Drumt knalt De Warmste Week op gang!

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Na maanden van voorbereidingen is het eindelijk zo ver. De Warmste Week is begonnen. De burgemeester van Kortrijk, Vincent Van Quickenborne mocht van Studio Brussel-dj’s Fien Germijns, Joris Brys als eerste de gigantische knop indrukken op het hoofdpodium om een lied te starten. Waarop Gino Kesteloot en zijn drummers er een lap op gaven.

Al sinds 2006 zorgt StuBru voor de soundtrack van de eindejaarsperiode en dit jaar staat hun radiostudio op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Fien Germijns, Joris Brys en Eva De Roo gaan er platen draaien voor actievoerders van De Warmste Week. Vanaf vandaag (woensdag) is iedereen tussen 9.00 uur en 24.00 uur van harte welkom.

Nieuw dit jaar is de gigantische platenspeler met dito knop op het hoofdpodium waarmee vrijwilligers en actievoerders hun eigen plaatjes kunnen straten. Een vlam is er voorlopig niet te zien. Hoe dat komt is nog niet duidelijk. Gino Kesteloot en een 100-tal van zijn drummers kregen de eer om De Warmste Week op gang te trappen. Zijn metekindje lijdt aan MS, hij droeg dus maar al te graag zijn steentje bij.

Kortrijk Drumt knalt De Warmste Week op gang!

Zelf ook nog langs komen? Dat doe je best met het openbaar vervoer of de fiets. Wie met de auto komt volgt de bewegwijzering vanaf de snelweg. Parkeren aan het terrein zelf is niet langer mogelijk. Lekker in je warme zetel blijven zitten? Geen probleem! Wij volgen De Warmste Week op de voet en brengen elke dag verslag uit!

Kortrijk Drumt knalt De Warmste Week op gang!

(Annelies Nollet)