‘Kortrijk Drumt’ knalt de vijf nieuwe glijbanen van Lago Kortrijk Weide in

Een spectaculair lichtspektakel opende de vijf glijbanen. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

In de nacht van dinsdag 26 februari 2019 sloeg het noodlot toe voor heel wat Kortrijkzanen en burgervader Vincent Van Quickenborne. Wat een spectaculair openingsweekend moest worden met de langste glijbanen in België voor Lago Kortrijk Weide veranderde in een ware nachtmerrie. Toen de ochtendzon scheen over de pikzwarte afgebrande glijbanen werd de schade pas echt duidelijk.

Vandaag/vrijdag werd daar verandering in gebracht met een groot drumspektakel en bijpassende lichtshow. “We vieren vandaag feest omdat de 717 meter aan glijbanen volledig afgewerkt zijn. Morgenochtend/zaterdagochtend vanaf 10 uur kunnen deze getest worden door het grote publiek. Een oprechte dank u wel aan iedereen die hielp”, verwoordt Lore Walravens, Marketing Manager van Lago, het.

55 drummers van Kortrijk Drumt

'Kortrijk Drumt' knalt de vijf nieuwe glijbanen van Lago Kortrijk Weide in

Om alles kracht bij te zetten werd Kortrijk Drumt uitgenodigd om het spektakel in te leiden. Maar liefst 55 drummers-leerlingen van Drumsessies Gino Kesteloot zakten af en stationeerden zich voor de kleedcabines op Kortrijk Weide om diverse medleys aan het publiek te presenteren. “Het is voor ons een eer om hier vandaag te mogen zijn”, aldus een van de drummers.

Ook burgemeester Vincent Van Quickenborne was van de partij. “Ze is als een feniks die uit haar as herrezen is. We hebben de ambitie om de beste stad van Vlaanderen te zijn en vandaag hebben we ook nog eens het beste zwembad van Vlaanderen. We hebben het grootste glijbanencomplex van België en dat moeten we vieren”, besloot Van Quickenborne. “Er is vandaag geen vuurwerk, maar wel een gigantische lichtshow. We mogen geen risico’s nemen.”

Symbolische dag

26 oktober als openingsdag werd niet zomaar gekozen. Het is dan exact acht maanden geleden dat het noodlot toesloeg. De slotshow van Kortrijk Drumt ging gepaard met een spectaculair licht-, geluid- en videospektakel die een projectie weerspiegelde op de glijbanen. Als verhaallijn werden de brandende glijbanen gekozen die langzaam weer heropgebouwd worden.

Peggy, Piry, Sandra, Zoë en Stéphanie kwamen genieten van het spektakel.
Peggy, Piry, Sandra, Zoë en Stéphanie kwamen genieten van het spektakel.© TV

Ook het gezin en een aantal vriendinnen van Sandra waren van de partij. “We hadden gehoord van de opening en wilden dit absoluut meemaken. De glijbanen gaan we zeker en vast eens testen, maar we zullen wachten tot het wat minder populair wordt zodat we er voldoende kunnen van genieten”, besluit Sandra.

https://www.youtube.com/watch?v=61Q1C7CB3FM

Benieuwd naar de glijbanen? Vanaf zaterdag 26 oktober, 10 uur kunnen deze getest worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier