Kortrijk droomt van de winter

Redactie KW

Dit jaar krijgen kerstliefhebbers helaas geen kerstmarkt, schaatspiste of drank- en eetstandjes te zien op de Grote Markt in Kortrijk. Toch wil Stad Kortrijk ook deze keer winterpret in overvloed voorzien. Tijdens Winter in Kortrijk zijn er heel wat activiteiten die je samen met je bubbel coronaproof kan ontdekken.

In een speciaal gemaakte stadsgids zie je Kortrijk afgebeeld als pretpark. Op de pretparkkaart vind je elf winterse attracties. Zo kan je bijvoorbeeld pratende bomen of Schouwburgland ontdekken. Dit winterland staat volledig in het thema van de 100e verjaardag van de Schouwburg. Daarnaast vind je er ook heel wat interessante wintertips in terug over Kortrijk en deelgemeenten. Door de gids leer je het rijk winteraanbod kennen en kan je genieten van duizenden kerstlichtjes en de meer dan 600 kerstbomen voorzien door Famiflora in de stad.

Wintertuin

En ook dit jaar is er een wintertuin aanwezig. De magische wintertuin met maar liefst 175 kerstbomen vind je terug op het Vandaleplein. Een deel van de kerstbomen in de tuin worden achteraf gebruikt voor het proefproject ‘herbruikbare kerstbomen’. “Op het plein staan er ongeveer 25 kerstbomen die we na de wintertuin gaan herplanten om ze zo volgend jaar opnieuw te kunnen gebruiken. We evalueren het proefproject dit jaar en gaan na hoe we dit duurzaam verhaal volgend jaar kunnen uitbreiden”, vertelt schepen van Klimaat Bert Herrewyn.

Daarnaast valt er heel wat plezier te beleven in de Wintertuin. Zo kunnen de allerjongsten onder ons zich uitleven op de speeltuigen in het Winterdorp. Ook de jaarlijkse kerststal vind je er terug. De kerststal wordt volledig ingekleed door de dekenij van Kortrijk. Verder staan er je nog enkele verrassingen te wachten op het Vandaleplein en kan je er genieten van de ontelbare lichtjes.

Winterwandeling

Tenslotte worden de wandelaars niet vergeten. Zo zorgt de concertorganisator Wilde Westen voor een muzikale wandeling onder de naam ‘Wilde Wandelen’. Met muziek in de oren van bekende artiesten zoals Dimitri Andreas en Patricia Vanneste kan je één van de drie routes in Kortrijk afwandelen.

Daarnaast lanceert Toerisme Kortrijk twee nieuwe wandelroutes, de Brosenroute in Markte en de Panoramaroute in het randgebied van de Lange Munte. Natuurlijk kan je zelf ook een eigen wandelroute uitstippelen waarbij je de lichtjes en kerstsfeer in de stad ontdekt. Neem zeker ook een leuke foto, post die met #KortrijkverLICHT en maak kans op één van de 100 waardebonnen.

Elk Kortrijks gezin zal de pretparkkaart samen met het stadsmagazine in zijn brievenbus ontvangen. Als je echt niet kan wachten, kan je al een kaart halen in het toeristisch onthaal in Kortrijk 1302. Door de vele winteractiviteiten, kan je de kerstsfeer opsnuiven op een veilige manier.

(FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.