https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kortrijk droomt luidop van golfschool en heeft al een plaatsje gevonden

© USA TODAY Sports
© USA TODAY Sports
Olaf Verhaeghe

Krijgt de stad Kortrijk er met een golfterrein op ‘t Hoge er een sporttak bij? De kans zit erin. Uit de laatste besluiten van het schepencollege van de stad blijkt dat het RUP ‘t Hoge focust op de aanleg van zo’n golfschool. Schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) is samen met collega-schepen Wout Maddens (Team Burgemeester) de trekker van het project. Al benadrukt hij dat er nog niets definitief is beslist. “We zijn volop in onderhandeling met mogelijke partners.”

Vlak bij het Beneluxpark op ‘t Hoge is ruimte voor een Kortrijkse golfschool en een hockeyterrein. Dat blijkt uit de besluitenlijst van het schepencollege van de stad. Dik twee jaar geleden al besliste het stadsbestuur om een ruimtelijk uitvoeringsplan te laten maken voor een gebied ten zuiden van dat Beneluxpark. Een van de opties om de ruim 8 hectare ruimte in te vullen is een golfproject, een droom die de Kortrijkse meerderheid al langer koestert.

“Wij hebben altijd gezegd dat een golfterrein of -school een welgekomen aanvulling is op het sportassortiment in onze stad”, duidt schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “Heel veel mensen vragen daarnaar. In de regio heb je wel terreinen in Waregem en Ieper, maar dat gaat over vrij grote clubs. We zoeken eerder iets dat daarbij kan aansluiten, een plek waar mensen kunnen leren golfen.”

“Nog te vroeg”

Die plek lijkt de stad dus met ‘t Hoge te hebben gevonden. Al is het volgens de schepen nog te vroeg om victorie te kraaien. “We kunnen absoluut nog niet bevestigen dat de golfschool er effectief komt”, stelt hij. “We zijn in volle onderhandeling met een aantal mogelijke partners, zowel naar het aanleggen, bouwen als het exploiteren.”

Schepenen Wout Maddens en Arne Vandendriessche trekken samen het golfproject op ‘t Hoge.©LUDO-OSTIJN LOO
Schepenen Wout Maddens en Arne Vandendriessche trekken samen het golfproject op ‘t Hoge.©LUDO-OSTIJN LOO

Intercommunale Leiedal is eigenaar van het grootste deel van de gronden waar de golfschool en het hockeyveld zouden kunnen komen. Bovendien toont Leiedal zich ook bereid om zo’n 8.000 vierkante meter die nu nog eigendom is van Elia, op te kopen. Om de golfschool te kunnen bereiken, kan de bestaande doorsteek vanaf het Beneluxpark worden gebruikt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.