Kortrijk doet aanval op recordpoging langste polonaise

Ambiance in Oostende. © BELGA
Redactie KW

Marc Coucke heeft op de fandag van KV Oostende het wereldrecord polonaise net niet verbroken en meteen maakt Kortrijk bekend dat ze op 5 december dit record gaan aanvallen tijdens de trekking van Super Shopping Kortrijk.

Unizo Kortrijk wil tijdens de trekking van zijn eindejaarsactie ‘Super Shopping Kortrijk’ de langste polonaise ter wereld vormen. “Samen met KV Kortrijk en het Schlagerfestival slaan we de handen in elkaar om er een groot volksfeest van te maken voor jong en oud. Dit lijkt me ook echt iets voor onze supporters om op een ludieke manier KVO terug te pakken (sic)”, zegt Leslie Ramboer, community-manager van KV Kortrijk.

“We gaan de volledige stad mobiliseren: alle Kortrijkzanen, shoppers, KVK-familie en schlagerliefhebbers,… Dit wordt voor Kortrijk een absolute hoogdag”, zegt Renaat Desiere van Unizo Kortrijk.

Couckenbak in Kortrijk

Vorig jaar waren er tijdens de trekking 6.000 mensen aanwezig op het Schouwburgplein. “Als iedereen massaal de polonaise inzet, dan gaan we los over de recordpoging van Marc Coucke. Het wordt écht Couckenbak in Kortrijk.”

Thomas Vandekerkhove van het Schlagerfestival vult aan: “Eén week na deze aanval vindt De Nacht van de Schlagers plaats in Xpo Kortrijk. Dat wordt de perfecte opwarmer voor alle liefhebbers van schlagermuziek.” Voor de recordpoging zakt er een topartiest af naar Kortrijk, een Vlaamse schlagerzanger waarvan de naam nog even geheim wordt gehouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier