Kortom vzw opent nieuw kenniscentrum aan het Beursplein in Brugge

Kortom vond een nieuwe stek in het witte gebouw in de Hauwerstraat 8, op de hoek met het Beursplein. © WK
Redactie KW

Kortom vzw, de Vlaamse vereniging voor overheids- en social profitcommunicatie, neemt haar intrek in een nieuw secretariaat naast het Beursplein. Leden kunnen er komen grasduinen in de bibliotheek en zich samen met collega’s over communicatievraagstukken buigen.

Kortom verenigt communicatieprofessionals uit de social profitsector en de Vlaamse overheid: lokale en provinciale besturen, politie- en hulpverleningszones, ziekenhuizen,…

We zijn een soort kenniscentrum waar communicatieprofessionals een antwoord op al hun vragen kunnen krijgen. Daarnaast doen we ook zelf aan onderzoek om onze leden op de hoogte te houden van het veranderende communicatievak. Jaarlijks hebben we een aanbod van meer dan 60 vormingsactiviteiten”, zegt coördinator Joost Ramaut.

Daarmee versterkt Kortom de verdere professionalisering van het vak. “De nadruk ligt nu meer en meer op sociale media, beeld en video zijn ook in de overheidscommunicatie onmisbaar geworden. Want in het hele onlinegebeuren rijst de vraag: hoe val je tegenwoordig nog op? De communicatieprofessional moet vandaag ook heel kort op de bal kunnen spelen.”

Brugge trefpunt

Kortom organiseert eveneens vormingsmomenten voor de nieuwe gemeentebesturen. Het secretariaat was van 2000 tot 2008 gevestigd in Antwerpen, maar de voorbije 10 jaar was Brugge het trefpunt. “Door onze verdere groei was het secretariaat in de Leopold I-laan echter te klein geworden. Met bijna 1.200 leden zijn we een sterk groeiend netwerk”, besluit Joost Ramaut.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier