Kortemarkse start eigen zaak als bloemiste

Charlotte Lattrez is meester-floriste en kan dus alle thema's aan. © Foto Kurt
Redactie KW

De lente is in het land en dus is het leuk om de woning op te fleuren met een mooi bloemstuk. Bij Charlotte Latrez ben je voortaan aan het juiste adres. Zij maakt bloemstukken voor alle gelegenheden.

Charlotte Latrez woont met echtgenote Kristof Vandewalle en dochters Fien (6) en Olivia (3) in de Lichterveldestraat op Kortemark-Elle. Charlotte, die afkomstig is van Koolskamp, is bachelor in de landbouw en werkt bij Voeders Decadt in Oostnieuwkerke. Kristof werkt als landbouwer op de ouderlijke hoeve in Torhout.

“Mijn droom was vroeger om een bloemenwinkel te openen”, vertelt Charlotte. “En daarom volgde ik in het middelbaar ook de richting tuinbouw. Maar vanwege het beroep van Kristof koos ik voor zekerheid. Toch bleef het bij mij kriebelen om met bloemen bezig te zijn en enkele jaren geleden volgde ik opnieuw een opleiding meester-floriste bij Syntra. Met succes, want na twee jaar kon ik de opleiding die eigenlijk drie jaar duurt, afronden.”

Feestelijkheden

“Nadien ben ik geleidelijk aan begonnen en mocht ik de decoraties verzorgen bij huwelijken van vrienden en kennissen. Ik maak bloemstukken voor alle gelegenheden, maar huwelijken vormen mijn hoofdevenementen. Vanaf mei staan er opnieuw heel wat in mijn agenda. Dat vind ik heel leuk. In onze regio wordt vooral gekozen voor een romantische stijl, maar ik sta voor alles open. Daarnaast krijg ik ook veel opdrachten voor communies en lentefeesten”, gaat Charlotte verder. “Voorts geef ik ook workshops op verplaatsing voor verenigingen, zoals bijvoorbeeld KVLV.”

Voor Charlotte is het vooral een een heel leuke hobby, maar dan een waar ze volop wil op inzetten. “Volgend jaar verhuizen we naar het landbouwbedrijf van Kristof in de Slingerstraat in Torhout en daar zal plaats zijn om mijn hobby nog meer uit te breiden”, besluit Charlotte.

Wie bloemstukken wil bestellen voor alle gelegenheden kan alvast een kijkje nemen op www.bloemencharlotte.be of via Facebook en Instagram.

(LTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier