"Inwoners die gezondheidsklachten hebben, moeten altijd eerst telefonisch contact opnemen met hun huisarts", aldus Kortemarks burgemeester Karolien Damman. "De arts kan hen, als hij of zij dat nodig acht, doorverwijzen voor een extra onderzoek in OC De Kouter in Kortemark. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een eerstehulppost. Burgers zijn er bijgevolg enkel welkom op afspraak en nadat hun huisarts hen naar daar heeft doorverwezen. Wie niet doorverwezen werd door zijn of haar huisarts moet er wegblijven, zodat de dokters hun werk kunnen doen. We hebben deze organisatie opgestart om de druk op de spoedafdelingen van de ziekenhuizen te ontlasten en daar ademruimte te geven voor de behandelingen van hoogdringende spoedgevallen. Wie wordt doorverwezen, zal duidelijke richtlijnen krijgen van de huisarts. Het is wel belangrijk om zeker de identiteitskaart bij te hebben."

Mondmaskers

"We roepen iedereen op om mondmaskers te schenken aan de ziekenhuizen of ze eventueel zelf te gaan maken. Tips over hoe je zo'n mondmasker kan maken, zijn terug te vinden op de website en de Facebookpagina van de gemeente Kortemark. In Kortemark kunnen mondmaskers gedeponeerd worden in De Roende, gelegen langs de Hospitaalstraat 31. Daar kan je ze deponeren in een sas bij de budgetmeter die 24/7 toegankelijk is. Die sas bevindt zich in de ingang aan de kant van de Ichtegemstraat. Daar staat er een grote bus opgesteld waarin de mondmaskers achtergelaten mogen worden. Alle mondmaskers zullen uiteraard eerst grondig hygiënisch gereinigd worden vooraleer ze in gebruik worden genomen", aldus burgemeester Karolien Damman.

(JD)

"Inwoners die gezondheidsklachten hebben, moeten altijd eerst telefonisch contact opnemen met hun huisarts", aldus Kortemarks burgemeester Karolien Damman. "De arts kan hen, als hij of zij dat nodig acht, doorverwijzen voor een extra onderzoek in OC De Kouter in Kortemark. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een eerstehulppost. Burgers zijn er bijgevolg enkel welkom op afspraak en nadat hun huisarts hen naar daar heeft doorverwezen. Wie niet doorverwezen werd door zijn of haar huisarts moet er wegblijven, zodat de dokters hun werk kunnen doen. We hebben deze organisatie opgestart om de druk op de spoedafdelingen van de ziekenhuizen te ontlasten en daar ademruimte te geven voor de behandelingen van hoogdringende spoedgevallen. Wie wordt doorverwezen, zal duidelijke richtlijnen krijgen van de huisarts. Het is wel belangrijk om zeker de identiteitskaart bij te hebben.""We roepen iedereen op om mondmaskers te schenken aan de ziekenhuizen of ze eventueel zelf te gaan maken. Tips over hoe je zo'n mondmasker kan maken, zijn terug te vinden op de website en de Facebookpagina van de gemeente Kortemark. In Kortemark kunnen mondmaskers gedeponeerd worden in De Roende, gelegen langs de Hospitaalstraat 31. Daar kan je ze deponeren in een sas bij de budgetmeter die 24/7 toegankelijk is. Die sas bevindt zich in de ingang aan de kant van de Ichtegemstraat. Daar staat er een grote bus opgesteld waarin de mondmaskers achtergelaten mogen worden. Alle mondmaskers zullen uiteraard eerst grondig hygiënisch gereinigd worden vooraleer ze in gebruik worden genomen", aldus burgemeester Karolien Damman.(JD)