Het 16,8 meter lange zwembad in de Handzamestraat dateert uit de jaren 70. "Voor ons is het zwembad een grote jaarlijkse verliespost, want we draaien nu op een jaarlijks terugkerend exploitatietekort van maar liefst 180.000 euro", zegt schepen van Sport Stefaan Vercooren (Open VLD). "In 2015 wees een studie uit dat er toen al minstens 600.000 euro kosten waren en deze zullen er nu niet minder op geworden zijn."

© JDK

Een nieuw zwemcomplex zetten is geen optie, want een 25-meterbad kost minstens 6 miljoen euro. "Op de huidige plaats is dat trouwens ook niet mogelijk. De gemeente Kortemark voorziet alvast een budget van 50.000 euro in de meerjarenplanning om de lagereschoolkinderen elders te gaan laten zwemmen."

Voor de 250 leden en het bestuur van de Kortemarkse zwemclub Korf is dit allesbehalve goed nieuws. Voorzitter Dries Bruwier: "Het is een zeer spijtige zaak, maar er is inderdaad geen andere optie met dit zwembad. Wat onze club betreft, die zal in de toekomst wellicht stilletjes uitdoven." (JDK)

Het 16,8 meter lange zwembad in de Handzamestraat dateert uit de jaren 70. "Voor ons is het zwembad een grote jaarlijkse verliespost, want we draaien nu op een jaarlijks terugkerend exploitatietekort van maar liefst 180.000 euro", zegt schepen van Sport Stefaan Vercooren (Open VLD). "In 2015 wees een studie uit dat er toen al minstens 600.000 euro kosten waren en deze zullen er nu niet minder op geworden zijn." Een nieuw zwemcomplex zetten is geen optie, want een 25-meterbad kost minstens 6 miljoen euro. "Op de huidige plaats is dat trouwens ook niet mogelijk. De gemeente Kortemark voorziet alvast een budget van 50.000 euro in de meerjarenplanning om de lagereschoolkinderen elders te gaan laten zwemmen."Voor de 250 leden en het bestuur van de Kortemarkse zwemclub Korf is dit allesbehalve goed nieuws. Voorzitter Dries Bruwier: "Het is een zeer spijtige zaak, maar er is inderdaad geen andere optie met dit zwembad. Wat onze club betreft, die zal in de toekomst wellicht stilletjes uitdoven." (JDK)